KRISTIANSAND: — Det som har skjedd er at det har vært en eksplosjon i båten. Eieren av båten skulle lense vann samtidig som det var en bensinlekkasje i båten. Da han skulle sette på lensepumpa slo det gnister og det ble en eksplosjon i båten, sier brannmester Bjarne Lund ved Kristiansand brannvesen, til fvn.no.

Eksplosjonen skjedde like før 18.45 ved Montér Kjøita.

— 18.47 fikk vi melding fra AMK om at de hadde rykket ut. Det viste seg at det hadde vært eksplosjon om bord i en privat plastbåt. Eieren var nede i båten, av en eller annen sammenheng som jeg ikke kan si noe mer om siden båten ikke er undersøkt, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Tilstanden stabil

Da brannvesenet og politiet kom til ulykkesstedet var allerede en person kjørt til sykehus med brannskader. Mannen som var om bord i båten skal være eier av båten, som er en Miami 670. — Da vi kom fram var det ikke fyr i båten. Vi har nå koblet vekk strømmen og venter på utstyr for å lense vann fra båten, sier brannmester Lund.

— Han er skadet og under behandling, men tilstanden er stabil, opplyser vakthavende sykepleier ved akuttmottaket på Sørlandet sykehus Kristiansand, til fvn.no.

Mannen ble kastet ut i vannet etter at eksplosjonen inntraff.

— Det ble en kraftig eksplosjon om bord i båten som gjorde at vindskjermen ble knust og mannen ble hevet i sjøen. Han havnet på sykehus med en del forbrenninger i ansiktet og på armene, men skal ifølge sykehuset ikke være livstruende skadet, sier Bakken.

Mannens båt skal ikke ha fått store skader under eksplosjonen.