KRISTIANSAND: — Vi er veldig i startgropa, men begynner for alvor å rigge nå, sier leirsjef Bjørnar Tho til fvn.no søndag formiddag.

Travelt: Det rigges på Dvergsnestangen søndag. MMS-foto: Bjørnar Tho. Han er øverste høving for KRIK, Kristen Idrettskontakts store sommerleir i Kristiansand, KRIK Arena. Leirsjefen har under seg totalt 330 ledere, som sammen skal holde rundt 1000 deltakere i ørene fra tirsdag denne uka.

— Nå er jeg veldig spent, sier Tho til fvn.no.

KRIK er unikt i den forstand at organisasjonen kombinerer idrett og kristent ungdomsarbeid. Under KRIK Arena skal deltakerene delta på idrettsaktiviteter etter eget valg på dagtid, samtidig som det avholdes kristne møter både formiddag og kveld.

Deltakerne kan velge mellom totalt 44 idretter, som spenner over alt fra fotball og beachvolleyball, til streetjazz, stuping og sykling. Tho håper og tror dermed at ikke-kristne våger seg inn i miljøet.

— Det er mye enklere for deltakerene å ta med seg ikke-kristne venner når man kan delta på noe konkret som en fotball-aktivitet, mener Tho.

Dvergsnestangen 2003: Her er det svimmelsvømming som foregår. Alle måtte løpe rundt kjeglene 13 ganger før de skulle svømme. Nærmest kamera er Anne Kristin Storaker fra Asker. Hun var på laget til Innmari Cracy Sharks. Foto: Kjell Inge Søreide Håper på godvær

Selv om det regnet kraftig i Kristiansand natt til søndag, frykter ikke Tho at været skal ødelegge Arena 2008. — Klart det ikke blir ikke regn, sier Tho spøkefullt, som for å overbevise seg selv om at godværet skal holde seg.

— Med alle disse foldede hendene blir det nok bra. Uansett kan ikke været ødelegge dette, sier en fornøyd leirsjef.

Søndag venter han storinnrykk av hundrevis av ledere, mens de tusen deltakerne er ventet tirsdag. Arena varer fra 5. til 10. august.