KRISTIANSAND: — Jeg skal kjøpe noe til lillebror, sier Torleif Sigurdson til fvn.no.

Beskjeden 12-åring

Selv var han ikke helt sikker på hva lillebror faktisk ønsker seg, men at han skulle få noe fra den nye, enorme Leker-butikken var bombesikkert.

— Selv skal jeg kanskje kjøpe meg skateboard, sier gutten.

Usystematisk køsystem

Like før åpningen av den nye Leker-butikken klokka 10 torsdag sto Torleif i køen for å komme inn. Foran inngangspartiet var det lang kø av kjøpelystne.

Skjønt "kø" er vel ikke riktig ord. I beste fall kan det beskrives som en veldig typisk norsk kø - en stor saueflokk av folk som trengte seg frem for å komme først, og som ikke var opptatt av hvem som var i køen før dem.

I det dørene gikk opp klokka 10.00 stormet folk frem, og forsvant inn i butikken for å få fatt i de billigste varene.

Fornøyd butikksjef

  • Vi er veldig glade for at vi endelig har fått åpnet, og at vi har klart å få så mange kunder inn her, sier butikksjef Erlend Skalleberg til fvn.no.

Skalleberg, som i en alder av 22 år er blitt butikksjef for gigantbutikken, så ut til å ha god kontroll i kaoset som oppsto under åpningen. Det eneste som bekymret ham var at varene som utgjorde lokketilbudene gikk for fort unna.

— Dessverre, vi er nok utsolgt. Det er tomt, måtte han flere ganger gjenta overfor handlelyste kunder, som ville sikre seg det aller beste åpningstilbudet - en sparkesykkel til 10 kroner.

— Det har vært knallhard jobbing nå i forkant, og i natt har jeg knapt sovet noen ting, forklarte Skalleberg, som likevel så ut til å være ved godt humør.

— Ja, dette er bare deilig, utbryter han.

Ny handleverden

Innerst i den enorme 1500 kvadratmeter store butikken var pallene med lokkesyklene plassert.

- Noen spesiell grunn til at du plasserer syklene helt innerst i butikken, Skalleberg?

— Hehe, ja, det er jo for å få folk helt inn i butikken, innrømmer den unge butikksjefen.

Leker åpnet torsdag klokka 10. Den er bare én av mange butikker i det nye gigantanlegget Avenyen i Sørlandsparken, hvor butikker som Biltema, ICA Maxi, Elkjøp Megastore og Montér også skal ha tilholdssted.