ARENDAL: Foreldrene til 14-åringen ønsker ikke direkte kontakt med pressen, men de vil gjerne formidle at gutten er på bedringens vei.

— Med tanke på alle som var til stede da ulykken skjedde, ønsker de å formidle at tilstanden hans er stabil, han er utenfor livsfare og mye bedre. De forventer at han vil være tilbake på skolen innen rimelig tid, sier Harald Thomassen, overlegevikar ved barneavdelingen på Sørlandet sykehus i Arendal.

- En stor lettelse

Gutten, som går i åttende klasse ved Grimstad ungdomsskole, deltok på et rusfritt arrangement på skolen da ulykken skjedde. Klokken 01.30 natt til lørdag 21. februar ble 14-åringen funnet livløs på bunnen av bassenget. Tilstanden ble betegnet som alvorlig, og gutten ble brakt til Rikshospitalet i Oslo for behandling på intensivavdelingen.

Nå er han tilbake på sykehuset i Arendal, og har det etter forholdene bra.

— Dette er en veldig stor lettelse for oss. Vi har knapt tenkt på noe annet siden ulykken skjedde, og har håpet så godt vi kunne at dette skulle gå bra, forteller rektor Svein Pedersen ved Grimstad ungdomsskole.

Fikk nyheten før vinterferien

Etter at gutten først kom seg, har det raskt gått veldig mye bedre. Pedersen forteller at elevene fikk den gode nyheten rett før vinterferien.

— Elevene har vært preget av ulykken, og da den gode nyheten kom, var det tydelig lettelse å spore blant elevene, forteller Pedersen.

Tiden etter ulykken har vært preget av mange møter for å hjelpe elevene å bearbeide den dramatiske hendelsen.

— Vi hadde flere møter i løpet av mandagen, og enkeltelever og grupper som har hatt behov for det, har fått oppfølging siden også. Det er veldig stor forskjell på hvordan elevene reagerer. Du kan se at noen er preget, mens andre reagerer mer innadvent, sier rektoren.

Verken han eller Arendal sykehus kan si noe om når 14-åringen kommer tilbake til skolen.