KRISTIANSAND: Han sa at han ikke hadde fått bostøtten sin inn på konto, og at han skulle ha penger til busskort. Mannen hadde en desperat oppførsel og begynte å ødelegge inventar på sosialkontoret.

Janne Nodeland fra Kristiansand har tidligere stått fram i Fædrelandsvennen og fortalt om den skremmende opplevelsen. 25-åringen tok kvelertak på henne og klemte til.

Han presset henne deretter ned mot et skrivebord og slo henne gjentatte ganger i hodet og i ryggen. Brillene hennes knuste.

Nå er 25-åringen tiltalt for voldsepisoden og en rekke andre straffbare forhold. Han må svare for 31 punkter i tiltalebeslutningen som er skrevet av førstestatsadvokat Erik Erland Holmen.

I tillegg til å utsette Nodeland for vold, skal mannen ha truet sosialkuratoren og flere ansatte på livet.

Etter å ha forlatt sosialkontoret tok 25-åringen seg inn på Nav Ungetats kontorer i Kristiansand. Her angrep han en ansatt og forsøkte gjentatte ganger å slå mannen i ansiktet og kroppen uten å treffe. I sommer tok han seg også inn i lokalene til to veilederi Kristiansand kommune. Han skal ha opptrådt svært aggressivt, sparket i døra og vært hensynsløs og skremmende, ifølge tiltalen.

Ved en anledning skal mannen ha rykket et gullkjede av halsen på en taxisjåfør i Kristiansand. 25-åringen skal også ha stjålet passet fra sjåføren, og tatt et gjenglemt bankkort tilhørende en taxikunde.

Han er også tiltalt for en rekke innbrudd og tyverier fra både butikker og private boliger.

Mannen er tiltalt for å ha spyttet på politifolk en rekke ganger, og for å ha kommet med nedsettende bemerkninger til tjenestemenn i politiet. Han skal også ha vært i besittelse av narkotiske stoffer ved flere anledninger.