KRISTIANSAND: Det var i november i fjor at mannen ble pågrepet i sin vernede bolig. Pågripelsen skjedde etter at han fotograferte en 13 år gammel jente uten tillatelse inne på Sandens kjøpsenter i Kristiansand. På to mobiltelefoner fant politiet omkring 30 bilder som viste barn i seksualiserte positurer. Blant bildene var også nakenbilder av den lettere psykisk utviklingshemmede jenta.

Aktor Ingrid Thorsen. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

Erkjente straffskyld Under behandlingen i tingretten erkjente mannen straffskyld for samtlige forhold han var tiltalt for.

Mannen tok kontakt med den 15 år gamle jenta etter å ha sett et bilde av henne i Fædrelandsvennen. Gjennom flere meldinger forledet 43-åringen jenta til å sende nakenbilder av seg selv.

— Det var nakenbilder han ville ha. Jeg ville egentlig ikke, men han maste sånn. Jeg følte jeg måtte, men angret etterpå, fortalte jenta i et dommeravhør som ble avspilt for retten.

De to hadde også kontakt over chattetjeneste på internett.

Mor avslørte

Mor til 15-åringen avslørte sms-kontakten da hun kom over en melding fra 43-åringen på datterens mobil. Den skremmende meldingen fikk moren til å søke opp mannen. Hun oppdaget da hans høye alder og tok en alvorsprat med datteren for å stoppe kontakten. Hun kontaktet også politiet som rådet henne til å anmelde forholdet.

— Mitt inntrykk var at hun synes det var spennende å få oppmerksomhet av mannen, fortalte moren i retten.

Bildene som ble funnet på mannens mobiltelefoner viste barn i 3 - 4-årsalderen, og de eldste i slutten av tenårene.

Under tvil

Tingrettsdommer Gunnar S. Andreassen skriver i dommen at mannen er idømt samfunnsstraff under tvil, og at rettspraksis tilsier at mannen skulle vært idømt ubetinget fengselsstraff. 43-åringen er lettere psykisk utviklingshemmet.

43-åringen er også dømt for å ha sendt en rekke skremmende tekstmeldinger til to andre kvinner.

Mannen er straffedømt tre ganger tidligere. I 2001 ble han dømt for tilsvarende forhold som han nå stod tiltalt for. I 2004 og 2008 ble han dømt for besittelse av barnepornografi. Han har fått betingede dommer hver gang.

43-åringens forsvarer, Ben Fegran. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen