SØGNE: Det var Michael Storaker (18), Thor Egil Nilsen Vårdal (18), Karen Marie Ekrem Olsen (20), alle fra Mandal og Therese Daland Unosen (20) fra Lindesnes som mistet livet i frontkollisjonen.

— De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Ove Austenå til fvn.no.

Bilen de kjørte, en sort BMW, er registrert i Vest-Agder. Den er brakt inn til tekniske undersøkelser.

På stedet der ulykken skjedde, legger venner og pårørende nå ned blomster og sørger Det vil det bli satt opp to busser fra Mandal Videregående Skole, og det ble avholdt en minnestund på ulykkesstedet klokken 17.00, lørdag.

Skar ut under forbikjøring

Sterk opplevelse med de pårørende

Havarikommisjonen til Søgne

To representanter for Statens havarikommisjon for transport er på vei fra Kjeller til Søgne for å undersøke omstendighetene rundt ulykken hvor fire unge mennesker omkom.

— Vi sender to representanter for å undersøke hva som er skjedd på grunn av ulykkens store omfang, sier direktør Grete Myhre i havarikommisjonen til Fvn.no

Havariinspektør Martin Visnes på vei fra Oslo nå, og vil starte sine undersøkelser på ulykkesstedet og av kjøretøyene senere i dag.

— Vi varsles om denne type ulykker. Siden alvorlighetsgraden og skadeomfanget er uvanlig stort, har vi valgt å reise til Søgne for å undersøke ulykkesstedet og de involverte kjøretøyene. Det er svært sjelden at fire omkommer i en trafikkulykke, sier Visnes.

Når havarikommisjonen har gjort sine undersøkelser, og samtalt med politi, vil det bli vurdert om det skal startes formell gransking og skrives granskingsrapport.

— Foreløpig er det for tidlig å si hvordan vi vil følge opp denne ulykken. Vi må nå danne oss inntrykk, få informasjon og kunnsap. Deretter vil vi avgjøre om dette er en ulykke vi må se nærmere på, sier Visnes.

LES OGSÅ:

Ordføreren i Mandal: - Forferdelig trist

Artikkelen fortsetter under bildet

AMBULANSER: Flere ambulanser ble sendt til stedet. FOTO: Bjart Bjellås. Foto: Bjarte Bjellås

Lastebilsjåføren avhøres over helgen

Sjåføren som opplevde å få BMW,en med fire ungdommer rett i fronten ned Trysbakken i Søgne, vil tidligst bli avhørt mandag.

— Han har hatt en voldsom sterk opplevelse. Han ble tat hånd om på ulykkesstedet, og vi legger ikke opp til å avhøre ham i helgen. Vi må vurdere hva vi skal gjøre like over helgen, men hans historie er selvsagt viktig for etterforskningen, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, til fvn.no.

Pedersen leder nå den politimessige delen av etterforskningen etter ulykken som tok fire unge menneskeliv.

Politiet har også hatt kontakt med flere vitner til ulykken, og deres forklaringer blir også viktige.

— De har forklart seg foreløpig til våre folk på ulykkesstedet. Men jeg vil ikke nå kommentere hva de har fortalt. Det er for tidlig og for upresist. De skal formelt avhøres senere, kanskje i løpet av helgen, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under bildet

DØDSULYKKE: Fire personer omkom da bilen de kjørte i havnet over i motsatt kjørefelt og havnet inn under fronten på en møtende trailer. Foto: Bjarte Bjellås

Front mot front-kollisjon

Det var like rundt klokken 19.00 at en personbil og en lastebil kolliderte front mot front. Innsatsleder Rune Langeland opplyser til vårt team på ulykkesstedet at personbilen havnet i feil kjørefelt i en sving og havnet inn under lastebilen. Bilen skal ha blitt helt flatklemt.

Alle tilgjengelige redningsenheter ble raskt sendt til stedet. Men de fire satt fastklemt i bilvraket og livene sto ikke til å redde. Føreren av lastebilen, som var på vei østover, er fysisk uskadet.

Også begravelsesbyrå, kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkeskommisjon har kommet til Trysbakken.

Veien vil ventelig være stengt på begge sider av ulykkesstedet i flere timer. Køene var i kveld flere kilometer lange. Entrepenør dirigerer trafikk vestover fra Brennåsen over Øyslebø.

LANGE KØER: Det er lange køer på stedet og veien er stengt i begge retninger.