ARENDAL: Staddeland ble dømt for grovt økonomisk utroskap og bedrageri. Både Aust-Agder tingrett og Agder lagmannsrett kom fram til at Staddeland hadde tilranet seg 18 millioner kroner som tilhørte Johan Benad Uglands selskap JB Ugland Holding.

Staddelands advokat Pål Andreassen har i dag sendt inn anken på Staddelands dom. Nå skal Høyesteretts ankeutvalg bestemme seg for om saken skal opp til videre behandling Høyesterett. Avviser de anken, er dommen fra Agder lagmannsrett rettskraftig og Kjell Rune Staddeland må i fengsel. Han mister også retten til å drive næringsvirksomhet eller ha en ledende stilling i næringslivet i en periode på tre år.

Men selv om Høyesterett skulle si ja til å behandle saken, er det beste Staddeland kan håpe på at saken kommer opp på nytt i lagmannsretten. Ifølge advokat Pål Andreassen har Staddeland anket på bakrunn av lovanvendelse og saksbehandlingsfeil. Får han medhold i høyesterett blir det ny runde i lagmannsretten.

Staddeland er også uenig i de fakta som er lagt til grunn for dommen fra lagmannsretten, men dette er spørsmål Høyesterett uansett ikke kan ta stilling til.

Subsidiært har Staddeland også anket over straffeutmålingen. Det vil si at hvis anken på bakgrunn av lovanvendelse og saksbehandling blir avvist, vil ankeutvalget også se på om Høyseterett skal behandle straffeutmålingen.