LILLESAND: — Jo mer opplysninger vi kan få, jo lettere vil arbeidet bli, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, til fvn.no.

Tre uker etter likfunnet utenfor Kalvøya i Lillesand 29. januar arbeider lensmannskontoret i Lillesand og Kripos fortsatt med å løse mysteriet med å finne kvinnens identitet.

Ingen savnede peker seg ut som aktuelle og politiet avventer den endelige obduksjonsrapporten.

Kvinnelik fortsatt en gåte

Disse tre er sjekket ut av likfunn-saken

Kvinnelik fortsatt et stort mysterium

Identiteten fortsatt ukjent

Død kvinne funnet i sjøen

— Foreløpig har vi ikke fått noen meldinger om savnede personer som kan passe kvinnens beskrivelse, sier Nygård.

Han etterlyser derfor tips i saken.

Har du tips i saken? Kontakt politiet på telefon 02800.

Vet ikke hvor lenge liket har ligget i sjøen

  • Vi vet ikke hvor lenge kvinnen kan ha ligget i sjøen. Det kan være alt fra en uke til flere måneder, og det er altfor mange variabler til å fastslå hvor hun kan ha kommet fra utifa strømninger, sier Nygård.

Per i dag foretar Kripos søk i det nasjonale registeret etter savnede, som kan gi en endelig avklaring på hvem den uidentifiserte kvinnen er. Søket er foreløpig ikke ferdig. Gir ikke dette resultater vil Kripos søke ut over landegrensene og i Skandinavia.

  • Det mest sannsynlige er at liket har drevet med kyststrømmen sørvestover. Liket kan ha kommet fra Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Oslofjorden, Østfold og til og med Sverige, selv om fra svenskekysten nok er i det lengste laget, anslo forsker ved Havforskningsinstituttet, Svein Sundby, til fvn.no tidligere.

Nå vil Kripos søke i registeret over savnede kvinner også i utlandet.

— Etter at de er ferdige med å søke i nasjonalt register vil Kripos søke i Sverige, Danmark og muligens også England, sier Nygård.

Obduksjonsrapporten ikke klar

Den endelige obduksjonsrapporten av kvinnen vil trolig heller ikke foreligge før om et par måneder.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt ble klar i begynnelsen av februar, men politiet er så langt sparsommelige med opplysninger fra rapporten.

— Det eneste vi går ut med foreløpig er at det er en hvit kvinne, sier Nygård og legger til:

  • Grunnen til at vi går ut med såpass lite informasjon er at vi ikke vil utelukke noen, og vi ønsker et bredt spekter av tips i saken fra publikum vedrørerende savnede personer.

Avhengig av tips

Dermed er politiet avhengig av nye opplysninger og meldinger på aktuelle kvinner som er meldt savnet. Politiet utelukker likevel ikke at kvinnen aldri kan ha blitt meldt savnet.

— Vi er avhengig av melding om en savnet person. Det har vi foreløpig ikke, konstaterer Nygård.

Ifølge Nygård er heller ikke flere savnede kvinner blitt ut av saken, etter å ha sjekket savnede Belur Sardar, Dung Tran Larsen og Ann-Helen Karlsen ut av saken etter kort tid.

SAVNET: Belur Sardar (f.v.), Dung Tran Larsen og Ann-Helen Karlsen er sjekket ut av saken. (Foto: Scanpix / Politiet)