Tyntflytende motorolje og frostvæske som klarer seg gjennom mange kuldegrader er gull verdt hvis det blir sterk kulde i vinterferien.

Batteriet bør sjekkes, en vedlikeholdslading er å anbefale, og hvordan er ladeevnen til dynamoen?

Fyll ca 10% mer luft i alle dekkene om bilen er feriepakket, og ikke glem luft i reservehjulet.

Virker jekken?

Finn frem spade, slepetau og startkabler.

Tren på å sette på kjetting før ferieturen. NAF har også god erfaring med den såkalte Autosokken som har en god gripeevne og er lett å montere.

Salt binder veistøvet og gjør dekkene glatte, så ta gjerne en dekkvask.

Skulle du sitte fast i en bratt, glatt bakke uten kjettinger så er et godt ”kjerringråd” å ta ut mattene av bilen og legge dem med mønsteret ned og under hjulene.

Husk å pakke bilen slik at det tyngste ligger nederst og innerst. Inne i bilen skal det kun være mye gjenstander

Sørg for å sikre dyr som befinner seg i baksetet med egen sele.

Husk refleksvest.

Takboksen inkludert stativ og innhold kan sjelden være tyngre enn 40 – 75 kilo. Sørg for at takboksen er god festet og at låsene er skikkelig lukket før bilturen starter.

Ha med varme klær, mat og varmt drikke på termos i bilen. Man kan bli overrasket av uvær på en fjellovergang og oppleve at bilen snør inne. På grunn av fare for eksosforgiftning kan man ikke regne med å ha bilen i gang hele tiden, da trengs både varme klar og mat om ventetiden blir lang.

Fyll bensin ved siste bensinstasjon før turen til feriestedet, eller før en fjellovergang. En gang måtte NAF hjelpe åtte biler som ble overraket av uvær og stående fast i ni timer på en høyfjellsovergang. Kilde: Pressemelding fra NAF