HAGESUND/KRISTIANSAND: Politiet mener at den 47 år gamle makedonske statsborgeren som ble pågrepet i besittelse av 1014,4 gram kokain på Aksdal er kurér og del av et større nettverk, melder Stavanger Aftenblad .

Politiet i Haugesund utelukker ikke at nettverket kan ha forgreininger i både Agder og Kristiansand.

— Har forbindelser i Agder

  • Sannsynligvis har nettverket forbindelser i Oslo, Stavanger, Haugesund, Kristiansand og Agder, opplyser politiførstebetjent Jan Geir Hessen ved Haugesund politistasjon, til fvn.no.

Etter alt å dømme var stoffmengden 47-åringen var i besittelse av ment for konkrete personer i Stavanger-området.

47-åringen kom med bussen fra Oslo og gikk av i Aksdal i Tysvær for å bytte buss til Stavanger da han ble pågrepet av politiet. Da tjenestemenn fra Haugaland og Sunnhordland politidistrikt pågrep ham i novemeber i fjor, var han i besittelse av 1014,4 gram kokain.

På bakgrunn av denne pågripelsen, ble det pågrepet to menn i Oslo. Under pågripelsen beslagla politiet ytterligere 2 kilo kokain.

En egen sak er opprettet i Oslo og nå sjekker politiet i Stavanger om saken har forbindelse til deres fylket.

Samarbeider

  • Vi har et godt samarbeid mellom Haugaland, Rogaland og Agder, sier Hessen til fvn.no.

Saken deres er nå ferdig etterforsket. Ifølge Hessen erkjenner ikke 47-åringen straffeskyld.

— Saken er ferdig etterforsket. Mannen er nå tiltalt for oppbevaring av drøyt et kilo kokain og sitter i politiets varetekt. Mannen erkjenner ikke straffeskyld og sier i sin forklaring at han ikke kjente til stoffet som ble funnet på ham under pågripselsen i Aksdal, sier Hessen til fvn.no.

En forklaring det blir festet liten tillit til. Hovedforhandling for 47-åringen er berammet for Karmsund tingrett 20. mai.

Politiet i Agder var ikke tilgjengelige for kommentar i saken i dag.