LYNGDAL: Meldingen om ulykken kom klokken 00.30, og operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bjarne Bakken, bekreftet at en mann på 19 år var omkommet i ulykken.

I tillegg ble én person hardt skadet og brakt til sykehus i Kristiansand. To gutter på 17 og 18 skal ha blitt lettere skader, og ble brakt til sykehus i Flekkefjord i natt.

— Den skadede er 18 år. Han er under behandling, og tilstanden er stabil, opplyser vakthavende kirurg ved akuttmottaket på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

De pårørende er underrettet.

Kolliderte i krysset

Ulykken skjedde i nærheten av Lyngdal sentrum da bilen som omkomne førte, en blå VW Vento, kom fra Alléen i Lyngdal sentrum og ut på riksvei 43. Der kolliderte Ventoen med en BMW i 5-serien. BMWen kom langs riksvei 43 i retning Lyngdal.

Den skadede 18-åringen som ligger på sykehus i Kristiansand var passasjer i Ventoen. De to andre guttene på 17 og 18 år satt begge i BMWen.

Det er lange skrensespor på ulykkesstedet, og fartsgrensen er 50 km/t.

— Jeg kan ikke si noe om farten, sier operasjonsleder Bakken på spørsmål om politiet mistenker at BMWen har holdt høy fart.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til ulykken. Lørdag formiddag har teknikere foretatt tekniske undersøkelser på åstedet og av de to involverte bilene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANGT SKRENSESPOR: Det er lange skrensespor fra BMWen frem mot treffpunktet. Ventoen svingte ut fra stikkveien (t.h) som kommer fra sentrum. FOTO: ROAR GREIPSLAND

Kriseteam

I regi av kommunalt kriseteam i Lyngdal, vil det i samarbeid med politiet bli holdt et informasjonsmøte i ettermiddag.

Både den omkomne og de tre skadede er fra distriktet, og ulykken berører hele bygdesamfunnet i Lyngdal.

— Møtet vil bli holdt i Rådhuset klokken 17.00, sier Bakken.

Fvn.no følger saken