OSLO/DRAMMEN/KRISTIANSAND: — Vi kjører med fire vogner i stedet for åtte på grunn av tekniske problemer på det ene settet, derfor blir det satt opp ekstra busser i tillegg, bekrefter Bjørm Stuedal, informasjonsvakt hos NSB. Alternativet var å innstille avgangen.

Strandet i Drammen

I Drammen sitter Bjørg Bjørsvik, som skulle med toget tilbake til Kristiansand klokka kvart på fire.

— Vi fikk først beskjed om at vognene fem til åtte manglet og at vi måtte ta buss til Kristiansand. Så viste det seg at ingen hadde satt opp noen buss fra Drammen så vi måtte stå ute og vente mens personalet på stasjonen forgjeves prøvde å få tak i en ny buss, sier Bjørsvik som er Frp-politiker i Søgne.

- Får ikke informasjon

Når bussen endelig kom, så fikk passasjeren beskjed om at de måtte vente på bussen fra Oslo med passasjerer derfra, som skulle over i denne bussen.

— Vi får ikke informasjon og må stå ute og vente, det er rett og slett skandaløst sier Bjørsvik. Etter en time fikk de sitte inne i bussen å vente i stedet for å vente ute. Det er ingen kommunikasjon og dårlig kundeservise, sier Bjørsvik som håper NSB tar lærdom av hendelsen.

Beklagelig

— Vi har full forståelse for frustrasjonen, og jeg var ikke klar over at situasjonen var sånn, sier Stuedal i NSB når fvn.no konfronterer han med Bjørsvik sin historie.

Han sier at Bjørsviks historie er beklagelig men tror at bussene ikke vil bli særlig forsinket i forhold til den opprinnelige avgangen.

Bjørvik sier at bussen endelig kunne gå 17:15, halvannen time etter toget egentlig skulle være i Drammen.

Toget skulle opprinnelig kjøre med kun et sett videre fra Kristiansand til Stavanger så det vil ikke settes opp noen busser fra Kristiansand og videre vestover.