Se politimannens egne bilder

MANDAL: Jørgensen, som til daglig jobber som operasjonsleder i Agder politidistrikt, ble møtt av et trist syn da han ankom hytta si på Brattholmen onsdag før skjærtorsdag.

— Jeg kan ikke begripe hvem som kan ha glede av å gjøre noe slikt, sier en oppgitt Jørgensen..

Ifølge Lindesnes avis hadde politimannen påskefri, og så frem til å tilbringe fritiden på hytta som ligger i skjærgården i Mandal.

— Været var strålende, og vi hadde planer om å kose oss i sola på hytta. Da vi nærmet oss så jeg et svært hull i vindusruta i terrassedøra, og skjønte dermed at vi hadde hatt besøk av ubudne gjester, sier Jørgensen til fvn.no.

- Helt uforståelig

Etter å ha sett gjennom hytta fant politimannen ut at ingenting var stjålet.

— Det dreier seg rett og slett om rent skadeverk, og det er det som gjør det så uforståelig. Jeg forstår ikke hva som rører seg mellom ørene på folk som gjør slikt. Da er det mye greiere med tyver av den gode, gamle sorten, som bryter seg inn med brekkjern og tar med seg ei flaske brennevin, sier Jørgensen.

I tillegg til å knuse blant annet fjernsynet og radioen, hadde gjestene tømt et seks-kilos brannslokkingsapparat inne i hytta. Bord, stoler, gulv og inventar var dekket av et tynt hvitt pulver.

— Et vanlig innbrudd hadde spart meg en tiendedel av jobben som må gjøres nå. Forsikringen dekker jo det meste, men du blir sittende igjen med svarteper uansett. Egenandelen vil nok koste meg et par tusenlapper, sier han.

KNUST: Vandalene kom seg inn ved å knuse vindusruta i terrassedøra. Foto: Toralf Jørgensen Sikret spor selv

Som politimann har Jørgensen mye erfaring med liknende åsteder, og forteller at han satte i gang arbeidet med å sikre spor umiddelbart.

— Jeg hadde ikke krimteknisk utstyr for hånden akkurat, men jeg gjorde det som vanligvis gjøres på et innbruddsåsted, sier han.

- Kikket du etter fotavtrykk?

— Selvfølgelig. Det sier seg jo selv, sier han.

Jørgensen vedgår at han vurderte sitt eget yrke som et mulig motiv for hærverket. Den tanken slo han imidlertid raskt fra seg.

— Jeg spurte meg selv om det kunne være en hevnaksjon, men jeg har ikke spesielt mange fiender. Dessuten har det vært 12-14 innbrudd i Mandal i tiden rundt påske, sier han.

FOTSPOR: Operasjonslederen tok selv bilder fra åstedet. Flere fotspor var tydelig i støvet etter brannslokkingsapparatet. Foto: Toralf Jørgensen. Håper på oppklaring

De mange innbruddene gjør at Jørgensen har større håp om en oppklaring.

— Normalt sett ville ikke denne saken blitt prioritert, men på grunn av mengden med innbrudd blir det satt inn flere ressurser enn vanlig. Mine kolleger i Mandal er svært oppsatt på å få oppklart dette, sier han.

De ansvarlige for vandaliseringen av politimannens hytte er fortsatt ukjente, og Jørgensen har heller ingen formening om hvem som kan stå bak.

— Man skulle kanskje tro at det ikke kan være voksne folk, men det vet en jo ikke. De kan uansett ikke være helt riktige mellom ørene. Hvis det er mindreårige som står bak, håper jeg vi kan få tak i dem og satt en stopper for dette, sier han.