Skien: Atle Hamre var knust etter at han mandag ettermiddag for andre gang på noen få år ble straffedømt for utpressing.

Se video.

Den første dommen kom etter at Hamre hadde presset skipsreder Christensen fra Sandefjord for millionbeløp. Han skylder fortsatt Christensen 20 millioner. I tillegg skylder han investor Trond Willy Wilhelmsen fra Kristiansand én million.

Nå står Hamre uten jobb, og med en ny fengselsstraff. Han må sone fire års fengsel som fellesstraff med den resttiden som var igjen etter forrige utpressingsdom.

Hamre var en slagen mann da han hadde fått opplest dommen i Agder lagmannsrett i Skien mandag ettermiddag. Han svarte ja på spørsmålet om han hadde forstått dommen, og han ga beskjed om at han tok betenkningstid.

Hamre fikk sin lisens som travtrener og travkusk midlertidig tilbake da han kom ut fra soning etter den siste utpressingsdommen. Nå mister han lisensen, og dermed mister han også sitt inntektsgrunnlag.

— Ut fra det jeg sa i retten, mener jeg at Hamre er uskyldig dømt, sier hans forsvarer Truls Dramer til fvn.no.

I lagmannsrettens dom ble det anført at det ikke var noen formildende omstendigheter i forbindelse med straffeutmålingen.

Alle de fem som var med på utpressingen av Wilhelmsen, ble også dømt. Sjefstorpedoen fikk åtte måneders fengsel. En fikk samfunnsstraff på 340 timer. De tre andre fikk fra seks til åtte måneders ubetinget fengsel.

Skyldspørsmålet er endelig avgjort ved lagmannsrettens behandling av saken. Det kan ankes over straffeutmålingen, og saksbehandlingen til Høyesterett.