KRISTIANSAND: — Alle er opptatt av finanskrisen for tiden. Vi burde heller være opptatt av den globale energikrisen som snart vil ramme oss, sier Siv Jensen til fvn.no.

Vil ha mer vannkraftutbygging

Dette var også hennes hovedbudskap da hun åpnet en klimakonferanse på Quality Hotel i Kristiansand lørdag formiddag.

— Det er altså 1,3 milliarder mennesker på verdensbasis, som ikke har strøm i husene sine, som snart vil kreve sin del av vår komfort. Dette vil føre til et enormt press på Norge. Vi må finne en måte å løse denne problemstillingen på, sier Jensen.

— Hvordan mener FrP at dette kan løses?

— Vi må tenke på hva vi kan gjøre i dag, og hva vi kan gjøre i fremtiden. Det er eksempelvis store muligheter for å bygge ut vannkraft. Det er merkelig at dette ikke blir gjort, sier Jensen.

Setter nytt fokus

Aust- og Vest-Agder FrP arrangerer konferansen, som setter fokus på hvordan FrP mener Norge og verden kan løse fremtidens energibehov.

— Det er på tide at vi som parti setter fokus på miljø, energi og klima-spørsmål. Jeg tror ikke det har vært energipolitikken vår som har fått folk til å melde seg inn i partiet så langt, innrømmer fylkesleder i Vest-Agder FrP, Kristian Eikeland.

Miljøpartiet De Grønne sukker

Gruppeleder i Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand, Hans Petter Horve er ikke imponert over FrP.

— Det er for så vidt positivt at de nå kommer i gang på tenke miljø og klima, men de har jo null troverdighet i disse spørsmålene, hevder Horve.

— De står for en politikk som aldri vil løse noen problemer, de er pådrivere for økt oljeutvinning - og de er i mot internasjonale avtaler som kan bedre situasjonen, sukker Horve.

— Hva synes du om forslaget om økt vannkraftutbygging?

— Vi vil heller satse på å effektivisere og utnytte solenergi, bølgekraft og vindkraft, sier Horve.

Du kan lese mer fra klimakonferansen i Fædrelandsvennens papirutgave mandag.