ARKIVBILDE / Trygve Skramstad Foto: ARKIVBILDE / Trygve Skramstad

KRISTIANSAND: — Etter klokka 11.00 går det ingen busser i Kristiansand. Vi kommer rett og slett ikke frem, sier administrerende direktør Harald Vålandsmyr i Bussen Trafikkselskap til fvn.no.

Ifølge ham er ikke problemet selve trasseene, men kryss, rundkjøringer og snuplasser. Bussene kommer seg rett og slett ikke frem.

- Ikke bruk buss i dag

— I tillegg har vi en del sjåfører som rett og slett ikke kommer seg på jobb. Og så er det faktisk ikke brøyta inn tli anlegget hvor vi har bussene stående på Rige, så vi kommer oss ikke ut heller, sier han.

Bussen Trafikkselskap tør ikke spå når bussene kan begynne å gå igjen.

— Vi aner rett og slett ikke noe om tidsaspektet. Vi er i kontinuerlig dialog med vegvesenet. Alle våre sjåfører skal møte på jobb som normalt i ettermiddag i tilfelle vi kan åpne enkelte strekninger, men folk må ikke basere seg på å bruke buss i dag. Vi håper folk har forståelse for situasjonen, sier Vålandsmyr.

Nettbuss kjører

Nettbuss Sør kjører som normalt med 40 busser i dag. I hvert fall så lenge det går.

— Vi kjører det vi kan. Men det er store forsinkelser og folk må belage seg på å vente, sier administrerende direktør Arnold Løvoll i Nettbuss Sør.

— Det har vært veldig vanskelig å starte opp i dag. Det ufremkommelige veier flere steder og enkelte ruter har vi måtte legge om for i det hele tatt å komme frem, men vi gjør så godt vi kan, sier han.

rute 40 fra og med avgangen fra Rutebilstasjonen kl. 1310 og fra Årosskogen kl. 1345. For siste oppdateringer om busstrafikken på Sørlandet kan du ringe telefonnummer 177.