KRISTIANSAND: — Det har vært langt fra en vanlig uke, ja. Helt vanvittig! Det er godt ikke alle uker i året er som dette, sier Grethe Røyrås ved Falck Redning.

Falck har oppmebannet arbeidsstokken kraftig den siste uka, men likevel blir det lange og tunge dager for de som er på jobb.

— Det er klart det tærer på de ansatte med sånne tilstander, men vi tar det som det kommer og er ved godt mot, forsikrer Røyrås, som er forberedt på et nytt snøfall om det skulle komme.

Få alvorlige hendelser

Enkelte av Falck-bilene har også fått trøbbel selv, mens de har vært ute på oppdrag. Men på den lyser siden er det heldigvis ikke mange alvorlige ulykker de har vært ute på.

— Nei, det er mest småtilfeller. Folk som setter seg fast i snøfonner og som sklir ut av veien. Veldig ofte er det på småveier og i boligstrøk, forteller Røyrås.

Også Viking har hatt det hektisk etter snøfallet. På en uke har de rykket ut mellom 600 og 625 ganger. Viking har kjørt med med fem til seks biler daglig, i motsetning til ellers hvor de kun har to eller tre biler på vakt. Alle medarbeiderne har jobbet doble vakter gjennom perioden.

Folk er takknemlige

— Vi har vært heldige med at vi har så gode ansatte. De har stått på hele tiden, tross de hektiske tilstandene. Og for oss som jobber med dette, er det alltid hyggelig når vi får gode tilbakemeldinger fra kunder. De er alltid glad for at vi kommer og ordner opp, sier daglig leder i Viking, Kalli Sigurdsson.

Heller ikke de har hatt alvorlige ulykker å ta seg av de siste dagene.

— Nei, det er mest småsaker. De første dagene var det et par større ulykker, når det kom så mye snø. Nå går det mer på startproblemer etter væromslaget, noe som er veldig vanlig, sier Sigurdsson, som har følgende råd til folk som skal ut på veiene i dagene som kommer:

- Ta det pent og rolig og ikke begi deg ut på noe du ikke takler.

Onsdag var Viking ute på 90 tilfeller, og det er ikke før torsdag ettermiddag at forholdene har roet seg noe.

— Det er har roet seg litt i ettermiddag ja. Nå er det jo såpass bra brøytet på veiene, bortsett fra småveiene, at det går bedre, sier Sigurdsson.