VENNESLA: — Dette er ikke humor, men svært trafikkfarlig. Jeg støtter fullt og helt opp om mine tjenestemenn som har startet etterforskning, sa konstituert politimester Kjell Heggstad i går kveld.

Det var etter en dag hvor leserne av Fædrelandsvennens nettavis fvn.no hadde debattert heftig om det var gøy eller alvorlig at unggutten fra Øvrebø angivelig hadde kjørt ei mil med mye snø på taket.

Tøff arbeidsdag

Ved Scan Trade hvor 21-åringen jobbervar det også heftig diskusjoner i går, fordi det var kolleger som sendte bildene til Fædrelandsvennen.

De gjorde det i god mening fordi de syntes det var morsomt. Ting ble jo litt annerledes da politiet koblet seg på saken.

— Hadde gutten blitt tatt slik mens han kjørte, ville sertifikatet røket på stedet. Nå vil etterforskningen vise hva som blir reaksjonen, sier Heggstad.

Ifølge politijurist Eirik Ramsland, som beordret etterforskning, er normal straff inndragning av førerkort i tre måneder i kombinasjon med bot.

Preventivt

— Dette ville ikke blitt en sak hvis ikke Fædrelandsvennen hadde skrevet om saken. Men mange tok kontakt med oss og mange reagerte på deres nettavis. Da må vi av allmennpreventive hensyn etterforske, sier etterforskningsleder John Tomas Homme.

— Jeg ser at dette kan føre til færre morsomme historier og spesielle bilder til Rondtforbi, og det er jo beklagelig. Men det kan ikke være politiets problem, sier Homme.

— Ja, du synes også at bildet var morsomt?

— Vel, la meg heller si spesielt og uvanlig, svarer Homme.

Han startet i går etterforskningen med å avhøre sjåføren og hans kollega. Han vil ikke si hva som er kommet fram i forklaringene.

Men så vidt vi forstår erkjenner ikke de impliserte lenger at bilen ble kjørt så langt som fra Øvrebø med mye snø på. Til politiet lyder versjonen at bilen kjørte med litt snø - og at mestedelen av snøen ble skuffet på bilen mens den sto stille.

21-åringen ville ikke snakke mer med avisen i går.