KRISTIANSAND: - Natt til lørdag vil det komme en del snø, men det er akkurat nå 0 grader på Kjevik, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved meteorologisk institutt til fvn.no klokken 21.20. Dermed vil det noen steder på Agder gå over i regn, mens det noen steder kan komme opp til en halvmeter snø i løpet av hele nedbørsperioden, det vil si frem til søndag.

Følg snøen på radar her:

Nedbørsmengden vil øke på natt til lørdag. Da vil det snø godt kombinert med kraftig vind, opplyser vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center AS, Roar Teigen, til fvn.no.

Sjekk været der du bor her

Dermed kan du risikere å våkne opp til store mengder snø i morgen tidlig, ifølge Meteorologisk institutt. På nettstedet yr.no advares det fredag kveld mot vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge, samt Agder og Telemark på grunn av sterk vind og snø.

— De fleste byene på Sørlandet vil få mye snø, forteller Håkon Melhus til fvn.no.

— Det meste av nedbøren vil komme fra Lillesand og nordover mot Kragerø, sier statsmeteorolog Pål Evensen til NTB.

Kuling og regn

Men lørdag ettermiddag snur været, og da blir det neppe noen pen og elegant Walt Disney-snø.

— Det ventes det sterk kuling og opp til liten storm på kysten. På kystområdet vil det sludde og regne godt på ettermiddagen, mens i innlandet ventes det sludd og snø. For trafikken som går i innlandet kan været føre til problemer, sier Melhus.

Luften vil også bli mildere på lørdag og det ventes snøfokk på grunn av den kraftige vinden. Forventet temperatur i Kristiansand vil være rundt to til tre grader midt på dagen.

- Mest sannsynlig vil den våte snøen på kysten synke sammen. Mange frykter at det skal bli det samme snøkaoset som i fjor, men hovedtyngden med nedbør vil nok bare komme natt til lørdag. Nedbøren vil bli gradvis mindre natt til søndag, forklarer Håkon Melhus til fvn.no.

Se dagens værvarsel på fvntv

Kombinasjonen med mye snø og regn er likevel ikke alltid like heldig.

— Det er fare for at tre og greiner kan brekke fordi snøen blir så tung, men nå har snøværet blitt så mye fokusert på at jeg regner med at de fleste er forberedt, sier meteorolog Teigen.

Kulden fortsetter

Søndag ettermiddag ventes det oppholdsvær, men det vil fryses på igjen. Snøen i de indrestrøk vil ikke forsvinne med det første.

— Hovedtrekkene for neste uke er mye vind fra sør. Det blir mildt og regn i lavlandet nær kysten. Det ventes litt snø i innlandet fram til onsdag, forteller Teigen.

Forberedt på nytt snøkaos

Såpeglatte veier på Sørlandet

Varsler uvær i sør

Varsler halvmeter med snø til helgen

Varsler massiv lastebilkontroll hvis snøen kommer