KRISTIANSAND: Politiet har i løpet av fredagen pågrepet seks menn som de mener står bak en rekke lommetyverier på jernbanestasjonen de siste dagene.

— Vi fikk melding om et tyveri i nærheten av jernbanestasjonen klokken 09.00 fredag morgen. Da hadde vi allerede folk på jernbanetomta i forbindelse med en øvelse. Derfor fikk vi også relativt raskt fatt i to personer, mens en tredje stakk av til fots, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland til fvn.no fredag formiddag.

I løpet av dagen pågrep politiet fire øvrige menn, som skal tilhøre samme bande.

Pågrepet på hotell - De seks er alle utenlandske statsborgere, i alderen 23 til 41 år, og er mistenkt for tyveri og lommetyveri på NSB-området, sier politibetjent John Repstad.

Flere av mennene ble pågrepet på et hotell i sentrum, hvor de også oppbevarte mye av tyvegodset.

— Vi tok dessuten beslag i det mennene hadde på seg, sier etterforskeren.

Ni tyverisaker Mye av tyvegodset er allerede blitt gjenforent med de rettmessige eierne.

— Torsdag og fredag fikk vi inn til sammen ni meldinger om tyveri fra jernbanetomta . Mye av godset har vi funnet igjen og levert tilbake. Det dreier seg for det meste om vesker, kofferter, iPoder, mobiltelefoner, billetter, lommebøker og slike ting. Tyvene har dessverre fjernet det meste som er sporbart, som legitimasjonskort og sertifikater, sier Repstad.

Avleder offeret De seks mistenkte er avhørt i løpet av fredagen.

— Jeg kan ikke gå inn på hva de har sagt i avhørene. Det er imidlertid på det rene at de har vært i Kristiansand i et par dager, og at de hadde et tilsvarende raid forrige helg. De jobber sammen to og to, og den ene avleder offeret mens den andre fisker til seg det de vil ha. Det foregår inne på toget og på perrongen, og det virker svært organisert, sier Repstad.

Andre byer? Han mener også at banden har vært på ferde i andre byer, og sjekker nå de mistenkte opp mot en sak fra Søgne i november.

— De mistenkte hadde på seg mange billetter da de ble pågrepet, og det er vanskelig å vite hvilke billetter som tilhørere mennene, og hvilke de har stjålet. Derfor vet vi ikke med sikkerhet hvor de har vært, sier etterforskeren.

Ta kontakt Nå oppfordrer han folk til å ta kontakt med politiet dersom de har vært utsatt for lommetyveri.

— Vi har fremdeles et lite depot av tyvegods, som vi gjerne ser at kommer til rette, sier John Repstad.