Rumeneren ble pågrepet på flyplassen i Sandefjord 2. juli i år. Mannen hadde da vært etterlyst siden juli 2012. 30-åringen nektet straffskyld da han ble avhørt av politiet, men under rettssaken i Kristiansand tingrett sist uke endret han forklaring og kom med en uforbeholden tilståelse.

Tok ferja til Norge

I dommen legges det til grunn at 30-åringen og en annen mann tok danskeferja til Norge 18. juli 2012. Samme dag skal de to mennene ha oppsøkt fire minibanker i Kristiansand, for å undersøke om det var mulig å feste svindelutstyr til noen av dem. Utstyret, som besto av en kortfanger og et kamera, ble til slutt festet på minibanken til Sparebanken Pluss i Marviksveien.

30-åringen skal ha holdt vakt, mens den andre mannen festet svindelutstyret.

Tyveriforsøket ble avslørt da kameraet falt ned mens en kunde forsøkte å ta ut penger. Politiet undersøkte overvåkningsbildene og etterlyste to navngitte menn som mistenkte. Først fire år senere ble den ene av de etterlyste mennene pågrepet da han kom tilbake til Norge. Den andre mannen er fremdeles på frifot.

Risikerer utvisning

Kristiansand tingrett kom fram til at en passende straff var 100 dagers ubetinget fengsel. Han har allerede sonet 63 dager i varetekt.

Utenlandske statsborgere som dømmes til ubetinget fengsel i Norge vil som regel bli utvist fra landet etter soning.

Ifølge politiet har 30-åringen blitt varslet om at det vil bli opprettet en utvisningssak mot ham. Når dommen er rettskraftig vil utvisningssaken bli sendt til behandling hos Utlendingsdirektoratet. Et utvisningsvedtak fra UDI innebærer et forbud mot å reise tilbake til Norge i en viss periode eller for alltid.