LILLESAND: — Jeg trodde ikke det gikk an å være så frekk. Og, hvem gjør noe sånt? Det er jo helt utrolig at noen kan se verdien i noen gamle og slitte takstein, sier fruen i huset, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde.

50 takstein Det var for to helger siden at familien ble frastjålet det svært så uvanlige tyvegodset. Den siste tiden har huseierne jobbet med å isolere hustaket, og hadde derfor stablet taksteiner på framsiden av huset.

Da mannen i huset skulle legge teglsteinene på taket igjen mandag morgen, oppdaget han at det manglet takstein til fire og en halv rad, omkring 50 takstein.

— Steinene stod stablet på plenen foran fasaden, og det er fullt innsyn fra veien. Men ingen av naboene har hørt eller sett noe. Trolig har tyvene kjørt opp i gården og lesset opp, eller bært steinene ned til en ventende bil, tror huseieren.

Oppussingstyver Hun har en teori om at tyvene kanskje pusser opp et eldre hus, og så sitt snitt til å skaffe seg noen retro-takstein.

— Det som er synd er at vi ikke får kjøpt slike steiner. Dessuten er det et poeng at de er slitt og mosegrodd. Vi har løst problemet med å legge nye taksteiner på taket til boden, og flyttet de eldre taksteinene til hovedhus, sier kvinnen.