KRISTIANSAND: — Det er naturlig at ESA trapper noe ned, ettersom vi har fått støtte av norske myndigheter. Vi har ellers opplevd at ESA har støtte oss positivt og konstruktivt hele veien, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.

**Les også:

Fjord Line stevner Kristiansand havn

Hurtigferje fra april neste år

Poeng til Fjord Line**

I dag kom meldingen om at EFTAs overvåkingsorgan, ESA, har lagt vekk den ene av de to Kristiansand havn-relaterte klagene organet har til behandling. I et 15 siders brev fra ESA til klageren Fjord Line vises det til at norske myndigheter har nektet havna å videreføre det omstridte kravet om helårsseiling med gods og passasjerer, og at Fjord Line dermed har kunnet ta opp igjen rene sommerseilinger fra 2010 av.

Samtidig sier ESA at dersom Kristiansand havn på nytt prøver å utestenge Fjord Line, så vil etterforskningen bli tatt opp igjen med full styrke. Og den andre klagesaken, med en litt annen innfallsvinkel til konkurransejussen, videreføres av ESA.

— Jeg har ikke sett brevet ennå. Jeg må nesten lese det før jeg kommenterer innholdet, sier havnedirektør Stein E. Haartveit.

**Les også:

Color Line rasler med sabelen

Fjord Line-avgjørelse til uken

Departementet knuser Kristiansand havn**