KRISTIANSAND: Ved årsskiftet overtar Energy frekvensen som Radio Kristiansand og Radio Ung i dag daler, mens Radio Ung overtar frekvensen som NRK Alltid Klassisk sender på i dag. Med under fem måneder igjen til oppstart, begynner en del å bli klart.

Tore Mydland i Radio Ung er klar for mange endringer fremover.

— Vi kommer til å ha livesendinger fra 6-18, men kommer til å forhåndsprogrammere noen av sendingene. Daglig vil det sitte folk bak spakene i omentrent ti timer. På kveldstid vil frivillige slippe til - akkurat som i dag, sier ansvarlig redaktør i kanalen, Tore Mydland. Vil gjøre som NRK P3

Å være til stede der ting skjer ligger i planene for den "nye" radiostasjonen.

— Vi skal være flinkere til å sende fra andre steder. Denne uka kunne vi for eksempel ha vært på Otera Open i Tresse, og vi skal være mer til stede enn hva de andre store radioene i byen er. Et eksempel er festivalradio som vi har gjort tidligere, men da uten å ha så mye sendetid til disposisjon. Vi gjør kanskje som NRK P3 ved å være til stede når ting skjer. Vi flytter studioet og sender fra andre steder, sier Mydland.

Fra før sender kanalen direkte fra møtene i bystyret og disse sendingene skal etter planen videreføres. Hvorvidt det også vil bli direktesendinger fra IK Start sine kamper, skal så langt ikke være avklart.

- Har dere teknisk utstyr til å gjennomføre sendinger andre steder?

— Vi har lenge hatt sender som gjør at vi kan sende hvor som helst fra. Vi kan sende via telenettet, mobil eller datanettet. Teknisk sett ligger vi veldig langt foran den typiske lokalradio, sier Mydland.

Bytter navn

Kanalen holder i dag til på kulturhuset Samsen like utenfor Kristiansand sentrum, og vil fortsatt holde til i samme lokaler etter nyttår. Mye vil imidlertid endre seg, deriblant navnet.

— Radio Ung-navnet vil forsvinne. Vi har litt ambivalente følelser rundt det, men jeg tror at det er riktig å bytte navn. Det er lenge siden vi var en ren ungdomsradio, sier Mydland.

- Er Radio Kristiansand et aktuelt navn?

— I utgangspunktet er Radio Kristiansand et godt navn, men jeg er litt usikker på om vi ønsker det. Vi må markere at vi er annerledes og derfor er jeg skeptisk. Jeg tror ikke at det vil være noe problem å overta det navnet, sier Mydland.

Minst tre journalister

I dag har stasjonen tre journalister, men etter nyttår vil kanalen få rundt sju fulltidsansatte. Minst tre av de ansatte skal jobbe redaksjonelt i kanalen, og disse årsverkene skal produsere sendingene på dagtid.

— Morgensendingen og ettermiddagssendingen blir det viktigste. Midt på dagen blir det litt lettere med gjester og lokale nyheter, sier Mydland.

På kveldstid skal frivillige fortsatt levere stoff slik som tidligere. Hvilke programmer som skal toppe sendeskjemaet, er fortsatt ikke klart.