Send oss ditt uværsbilde til nyheter@fvn.no!

KRISTIANSAND: Uværet som har preget Agder de siste dagene er ventet å fortsette utover uken. I lavereliggende strøk har nedbøren hittil kommet som regn, men onsdag er det ventet at regnet vil erstattes av snø flere steder.

— Temperaturen er på vei ned og du skal ikke så langt inn i landet før nedbøren blir hvit. Dette er nok det første forsøket på vinter i hele Agder, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni i Meteorologisk institutt.

Sjekk hvordan været er på Sørlandet akkurat nå.

Kan komme 30 centimeter

Mentzoni anslår at det kan komme snø helt ned til områder som ligger 200 meter over havet. Det betyr at fillene kan komme dalende ned over tursteder som Naspevarden (314 m.o.h.) og Drivenesheia i Vennesla.

— Jeg tror ikke det kommer snø så lavt som Kristiansand. Det er vanskelig å si nøyaktig, men snøgrensen vil nok ligge mellom 200-400 meter over havet. Hvordan det virkelig blir vet vi først i morgen. Jeg har tatt feil før, sier Mentzoni.

Lokalt er det ventet å komme mellom 10 og 30 centimeter med snø.

Stiv kuling og storm

I tillegg til mye nedbør er det onsdag ventet å blåse kraftig over hele Agder. Meteorologene advarer derfor mot vanskelig kjøreforhold, spesielt langs kysten og i fjellet.

— Det nærmeste døgnet vil det blåse stiv og sterk kuling langs kysten. I fjellområdene blir det god kuling og det kan blåse storm i morgen. Kjøreforholdene langs fjellveiene vil da bli håpløse, sier Mentzoni.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarsel for hele Sør-Norge på bakgrunn av værvarselet. Fra søndag til mandag kom det 50 millimeter nedbør på Kjevik. Det siste døgnet er det kun kommet 1,4 millimeter samme sted, men det er ventet mer de nærmeste dagene. Onsdag er det meldt om om lag 20-30 millimeter nedbør.

— Spørsmålet er hvor mye nedbør som vil renne ut. Problemer med flom vil også avhenge av hvor lavt snøen kommer. Men det vil helt klart bli sølete og vått i lavlandet, sier meteorologen.