ARENDAL: — Se så utrolig fine disse er, det er jo nesten som sukkertøy! Jeg ble helt sjokkert da jeg så dem, sier antropolog og daglig leder i Arendal sommerfuglpark, Magnus Jakobsen.

Det er de ti små leopardgekkoene som skaper begeistring. Jakobsen hentet mandag kveld reptilene som ble smuglet inn til Kristiansand.

Nå har kongepytonene og leopardgekkoene fått nye hjem.

Se video ovenfor: Her blir øglene og slangene lagt i karantene i Arendal.

— Nå har vi fått omplassert alle sammen. Seks slanger ble tatt hånd om av Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia, mens resten har gått til Arendal Sommerfuglpark, sier seniorinspektør Gunn Kristin Osaland i Mattilsynet.

Dyrene har tilbrakt dagen i et spesialrom hos Mattilsynet i Kristiansand. Osaland opplyser at de var i fin form da de ble hentet mandag ettermiddag.

— De så mye bedre ut når de fikk litt varme i seg, sier Osaland.

Det var under en rutinesjekk i Kristansand søndag at tollvesenet fant fjorten pytonslanger og ti leopardgekkoer, som alle var gjemt på kroppen til en 22 år gammel mann. 22-åringen, som er fra Rogaland, vil trolig bli ilagt et forelegg på 12.500 kroner for smuglingsforsøket.

Hvis dyrene ikke hadde blitt tatt hånd om hadde de mest sannsynlig blitt avlivet. Dyreansvarlig Nils Harald Reiersen i Den lille dyrehage er godt fornøyd med å kunne strekke ut en hjelpende hånd.

— Det er hyggelig å kunne hjelpe, for jeg vet jo hva alternativet er. I prinsippet er det ikke slanger vi har veldig stort behov for. Vi har to kongepytoner fra før, men det er veldige rolig dyr som er ok å vise frem til skoleklasser. sier Reiersen.

Slangene vil bli holdt i karantene en periode før de slipper inn til sine artsfrender i Gjerstad.

TI SLIKE: Disse øglene, ti leopardalbino-gekkoer, blir tatt hånd om av Arendal sommerfuglpark. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Foto: Kristin Ellefsen