BERGEN/FLEKKEFJORD: Det opplyser sykehuset til fvn.no mandag formiddag. Ifølge sykehuset er pårørende varslet.

Gutten var bosatt i Holum i Mandal. Han ble brakt til Haukeland universitetssykehus i Bergen med et Sea King-helikopter etter den kraftige kollisjonen ved Austad i Flekkefjord i 12-tiden lørdag.

Tilstanden for gutten har i helgen vært kritisk. Han døde av skadene søndag kveld.

Tre omkom

Ulykken krevde dermed tre menneskeliv. I tillegg til femåringen, omkom ekteparet Marion Sandal Løkeland (53) og Trond Løkeland (57) fra Bergen. Deres tolv år gamle datter ble alvorlig skadet, men tilstanden beskrives som stabil. Hun er innlagt ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Femåringen satt i en bil sammen med sine foreldre på 33 og 35 år, samt storesøsteren på sju år. Søsteren og moren ble også brakt med Sea King-helikopter til Haukeland universitetssykehus. Begge beskrives mandag formiddag som lettere skadet og tilstanden deres er stabil.

Sjuåringen er fortsatt under intensivbehandling, mens moren er til observasjon.

Faren til gutten, en 33-åring, ble brakt til Sørlandet sykehus i Flekkefjord etter ulykken. Han ble imidlertid overflyttet til Haukeland universitetssykehus søndag.

— Han er lettere skadet, og tilstanden hans er stabil, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hilde Meling ved sykehuset i Bergen.

Forbikjøring

Ulykken skjedde på E 39 like sør for avkjørselen til Flekkefjord, der to kjørefelt innsnevres til ett. Ifølge politiet var ekteparet fra Bergen på vei østover, og kjørte forbi flere biler i forbikjøringsfeltet.

- Bilen som var på vei østover kom borti en annen bil da føreren skulle legge seg tilbake i sitt eget felt etter en forbikjøring, sier krimtekniker Bernt Mushom i Agder politidistrikt.

Bilen snurret deretter rundt, og traff familien fra Mandal som kom kjørende i motsatt kjøreretning.

Foreløpig er det uklart hvor stor fart bilene hadde, men politiet mistenker at bilen som kom kjørende østover, hadde høyere fart enn fartsgrensen.

Etterforskes

  • Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen. Hvor stor farten har vært vet jeg ikke, men det er naturlig å tro at den ikke har vært lavere enn fartsgrensen, sier etteforskningsleder i politiet, Siv Helen Tveit.

I løpet av lørdag og søndag gjennomførte politiet flere avhør i saken. Etterforskningen fortsetter mandag.

— Dette er sentrale vitner, som var øyenvitner til ulykken. Jeg ønsker ikke å si noe om hva de har forklart i avhør, sier Tveit.

Både krimteknikere fra politiet og Statens vegvesen har undersøkt ulykkesstedet.

Det regnet uvanlig kraftig da ulykken skjedde.