ARENDAL: Ulykken skjedde om kvelden torsdag 8. mai i år i Galtesund i Arendal. Fritidsbåten med seks russ som passasjerer kolliderte med en jernstake mellom Hisøy og Tromøy. 50-åringen opplyste rett etter ulykken politiet om at det var han som hadde kjørt båten. Han er far til en av passasjerene.

Nå er arendalsmannen tiltalt på fem punkter. Han er tiltalt for uaktsomhet som forvoldte betydelig skade på legeme eller helbred, idet han ikke kjørte tilstrekkelig aktpågivende og varsomt.

Han er også tiltalt for å ha kjørt båt med promille. En blodprøve tatt halvannen time etter ulykken skjedde, viste at han hadde 0,88 i promille. Grensa er 0,8. Mannen har forklart at han hadde drukket, men at han ikke følte seg beruset.

Neste tiltalepunkt gjelder farten. I tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Agder heter det at mannen kjørte i minst 25 knop, selv om høyeste tillatte hastighet er 5 knop.

I og med at 50-åringen kjørte i jernstolpen, er han tiltalt for ikke å ha overholdt sjøveisreglene som sier at man skal utføre markerte manøvre i god tid når det er mulig for å unngå sammenstøt.

Det siste tiltalepunktet går på sikkerheten om bord. Båten var kun utstyrt med to redningsvester, selv om det var syv personer om bord.

Tre passasjerer lå i vannet da vitner fra en hytte som hadde hørt rop kom til stedet. Én av passasjerene lå under vann, mens fire hadde tatt seg opp i ulykkesbåten igjen.

En 19 år gammel jente fikk alvorlige skader i hodet og ansiktet etter ulykken. En 19 år gammel mann fikk alvorlige hodeskader og beinbrudd. Begge ble innlagt på Ullevål universitetssykehus. Tre andre som var i båten fikk lettere skader.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Aust-Agder tingrett i mars neste år.