— Vi åpner familiebakken nå til helga. Vi har 10-12 centimeter snø i terrenget nå, og forventer mer snø i løpet av dagen og i morgen. Det ser ut til at lørdagen blir flott med godvær, nysnø og 2-3 kuldegrader, sier Jon Toralf Kjetså ved Bortelid Alpinsenter til fvn.no.

Med kunstsnø er snødybden i alpinbakken på Bortelid 40 centimeter.

Neste helg håper alpinsenteret å kunne ta i bruk sitt nye skiband for de minste

Foreløpig er det ikke kjørt opp noen langrennsløyper på Bortelid.

— Det er litt for lite snø ennå, men vi satser på å kunne kjøre opp noen skispor med snøscooter når det kommer mer snø i morgen, sier løypeansvarlig Trond Egil Åknes.

En bakke åpen på Brokke

På Brokke skisenter er 5 kilometer langrennsløyper preparert for de som ønsker å ta seg en tur i helga.

Skisenteret melder om 25 centimeter snø i terrenget, og i alpinbakken ligger det 40 centimeter. Brokke har nytt godt av kulda de siste ukene.

— Alle våre snøkanoner har vært i full sving, og vi har fått produsert masse snø. Vi har en hel bakke i full bredde åpen, pluss barnebakken, sier daglig leder Jan Wojtaszek.

Brokke venter sol, 4 kuldegrader og vindstille forhold lørdag.

Hovden venter storinnrykk

På Hovden har de også fått produsert mye snø, og har åpnet noen av alpinbakkene.

— Alpinbakkene Mor Aase og Tusseland har vært åpne i to helger nå, og denne helga kan sannsynligvis også Vestbakken åpne, forteller Kirsten Leira ved Hovden Ferie.

I alpinbakkene er det 30 centimeter snø, mens det i terrenget er 15-20 centimeter.

Det er kjørt opp 10 kilometer med løyper på langrennsarenaen på Hovden. 2, 5 kilometer av disse er preparert for klassisk, mens resten er beregnet for skøyting.

Skisenteret venter storinnrykk i helga.

— Agder og Rogaland skikrets skal ha kretssamling og åpningsrenn her på arenaen. Så langt er det 210 påmeldte, forteller Leira.

Sol og kuldegrader

Hun mener det kommer til å bli fantastiske skiforhold i helga, og spesielt på lørdag.

— Det er meldt 6 kuldegrader, sol og oppholdvær. Du får skikkelig julestemning av å være her. Det er snø på trærne, og fredag kommer det enda mer snø, sier Leira.

For de som liker å gjøre piruetter eller spille hockey, er skøytebanen på Hovden også klar til helga.

Ett skitrekk åpent i Sirdal

På skianlegget i Sirdal er det ett skitrekk som holder åpent i helga, Fidjeland skitrekk.

Det meldes om 15-20 centimeter snø i terrenget, i tillegg til at det er noe kunstsnø i bakken. Det er også kjørt opp langrennsløyper.

— Vi har kjørt opp cirka 10 kilometer med løyper, men det er noen ujevnheter her og der på grunn av litt lite snø, forteller Ester Tjørholm ved Sirdalsferie.

Gautefall, Eikerapen og Ljosland stengt

Skianlegget på Gautefall kommer ikke til å åpne denne helga.

— Vi satser på å åpne neste helg. Vi har nå 20-25 centimeter snø i bakken, men trenger mer kunstsnø i bunnen for at det skal holde seg bedre om det blir mildvær. Vi har et nyutbygd snøkanonanlegg som vi har prøvekjørt i dag, og kommer til å ta i bruk de nærmeste dagene, sier Christin Vefald ved alpinsenteret.

Heller ikke Eikerapen Alpinsenter kan åpne denne helga.

— Vi er nok et par uker unna å kunne åpne. Vi håper å få åpnet barnebakken i løpet av romjula, sier daglig leder Finn Olaf Hauge.

Både på Eikerapen, og på Ljosland Skisenter, produseres det mye snø nå som det er kaldt. Ljosland Skisenter satser på å åpne bakken neste helg.

Når det gjelder langrennsløyper, er det sjanser for at skisenteret kan få kjørt opp noen skispor innen kommende helg.