KRISTIANSAND: Det er Tjessem som har bedt om offentlig skifte, og Kristiansand tingrett har berammet et forberedende rettsmøte mandag, skriver Aftenposten.no.

— Mine klienter ønsker bare et riktig booppgjør, og vi håper vi finner en løsning på de uenighetene som er oppstått i skiftet etter Rolf Bernsen, sier advokat Haakon Borgen.

Han representerer Berntsens to livsarvinger, Trond Berntsen og Nils Otto Berntsen Bjørhovde.

Kongen i begravelsen

Marit Tjessem giftet seg med Rolf Berntsen i 1994. Han døde i april i år etter flere års sykdom. Kongefamilien, inkludert kong Harald og dronning Sonja, var til stede da han ble begravet fra Oddernes kirke i Kristiansand.

Haakon Borgen ønsker ikke å gå i detaljer omkring striden mellom de to partene. Men Trond Berntsen bekrefter overfor Aftenposten.no at det er uenigheter omkring flere punkter. Blant annet delingen av en fritidseiendom i Søgne.

— Jeg kan bekrefte at eierbrøken rundt hytta og bruken av den er et punkt vi ikke enes om. Både min bror og jeg ønsker som rettmessige livarvinger at vi skal få det vi har krav på, et riktig og ryddig booppgjør, sier Trond Berntsen.

- Vil komme til enighet

Marit Tjessems advokat Bjørn Hübert Senum bekrefter også at partenes hovedmål er å komme til enighet mandag.

— Vi har sendt retten en begjæring om offentlig skifte etter at det var umulig å komme til enighet. Det er flere punkter som skal diskuteres mandag, så får vi se hva som skjer. Blir det ingen løsning, vil tingretten nedsette en offentlig bobestyrer, sier Senum.