KRISTIANSAND: Denne helgen avvikler Sørlandsparken Rideklubb sitt årlige julestevne i sprangridning. Lørdagens konkurranser ble imidlertid stanset etter at strømmen gikk igjen og igjen.

— Det er bare et lykketreff at ingenting skjedde, sier Geir Madland i Vest-Agder rytterkrets til fvn.no.

Som ansvarlig for sikkerhet og velferd under stevnet, tok han sammen med arrangøren beslutningen om å avbryte konkurransen.

— Vi så det ikke forsvarlig å fortsette stevnet.

Strømmen gikk nemlig så hyppig at det kunne være fare for deltagerne. Maks høyde på dagens hindre er 1,35 meter, og hvis strømmen går midt under et sprang, kan det meste skje.

Fortsetter i morgen

  • Når en hest er i full gallopp mot et hinder og strømmen går eller lysene blinker, kan hesten bli redd. Dette tok vi ikke sjansen på, sier Madland.

Landsstevne har samlet omkring 150 hester fra alle kanter av landet til julestevne, og arrangørene forsøker å avvikle den gjenværende delen av dagens konkurranse i morgen formiddag.

— Heldigvis kom ingen til skade i dag, men det kunne raskt ha skjedd noe, sier Madland.

- Beklager dypt

  • Jeg har stor forståelse for problemene disse strømavbruddene har skapt, og det beklager vi dypt og inderlig, sier informasjonsdirektør Real Ottesen i Agder Energi til fvn.no.

Dagens strømproblemer anser han nå for å være løst.

— Vi fikk en feil på linja som forsynte området ved Sørlandshallen, Travparken og Quality, men feilen skal nå være rettet.

**Les også:

20.000 kunder mistet strømmen**

— Når så mange feil, og flere feil opptrer i samme område som i dag, er det ikke bra. Slik skal det ikke være, sier Ottesen.

Værmeldingene før helgen førte til at Agder Energi iverksatte nødvendig beredskap, dermed ble problemene løst langt raskere enn om energiselskapet skulle ha blitt tatt på senga.

— Men nå skal alt være greit, lover Ottesen.