KRISTIANSAND: Ifølge politiet ble beboeren, som er leietaker i leiligheten i Friggs vei, vekket av tilfeldig forbipasserende som så flammene.

Mannen ble brakt til legevakt med mindre røykskader.

— En leietaker var inne i leiligheten da brannen startet. Brannen ble visstnok sett av vitner som fikk ham ut. Han ble brakt til legevakt, sier politiførstebetjent Audun Eide til fvn.no.

Mannen kom ut fra boligen bare iført en boxershorts og en t-skjorte.

— Han fikk oksygenbehandling på stedet. Det skal ikke dreie seg om alvorlig personskade, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Ett rom utbrent

Det ene rommet i leiligheten, hvor brannen startet, ble totalt utbrent. Ifølge brannvesenet og politiet var dette et kombinert soverom og oppholdsrom.

Politiet opplyser at mannen trolig ikke oppholdt seg i dette rommet da brannen startet.

— Han stod i gangen da vi kom opp, sier overbefalsvakt i brannvesenet i Kristiansand, Helge Zachariassen, til fvn.no.

Leiligheten ligger i tredje etasje i en lavblokk.

— Døren var lukket til soverommet. Våre røykdykkere fikk opp døren, og gikk inn med vann. Resten av leiligheten fikk minimale skader, men det ble noe røyklukt. Vi behøvde ikke å bruke mye vann, sier Zachariassen.

Så flammene fra E 18

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 07.06. Få minutter senere var mannskapet på plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLAMMENE STOD UT: Ett rom ble totalt utbrent i leiligheten i Friggs vei. Bildet er tatt klokken 07.15. (MMS-foto: Elling Svela) Foto: Elling Svela (mms)

— Da vi kom ut av Oddernestunnelen så vi flammene som stod ut av vinduet. Men tross alt gikk det rimelig greitt, sier Zachariassen.

Brannvesenet behøvde ikke å evakuere de andre beboerne i lavblokken.

Etterslukking

Ved 07.30-tiden var brannen under kontroll. Brannvesenet drev deretter etterslukking, før arbeidet på stedet ble avsluttet like før klokken 10. — Vi måtte rive noen plater på utsiden av leiligheten for å forsikre oss om at ikke brannen spredte seg til loftet, sier Zachariassen.

I tillegg til brannvesenet, ble flere ambulansebiler og politipatruljer sendt til stedet. Politiet dirigerte trafikken i Østre Ringvei mens slukningsarbeidet pågikk.

Brannårsaken er foreløpig uklar. Det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser så fort det lar seg gjøre.

— Brannvesenet gjorde en god jobb, og fikk begrenset brannen til det ene rommet. Vi skal foreta undersøkelser, men trolig vil ikke det skje før fredag, sier politiets operasjonsleder Bård Austad.

KONTROLL: Brannvesenet hadde kontroll over brannen i 07.30-tiden. (MMS-foto: Elling Svela) Foto: Elling Svela (mms)
ETTERSLUKKING: Brannvesenet måtte rive plater på utsiden av leiligheten for å forsikre seg om at ikke brannen spredte seg til loftet. (Foto: Vegard Nekstad) Foto: Vegard Nekstad