AGDER: Hægebostad, Åseral, Bygland, Froland og Marnardal er de fem lensmannskontorene som blir sommerstengt. To av kontorene stenger i åtte uker, mens resten stenger halvparten så lenge.

– Det er publikumshenvendelser som vil bli merket, men folk vil ikke merke noe på beredskapen. Det er viktig å presisere, sier personaldirektør i Agder politidistrikt, Reidar Heivoll, til fvn.no.

Mange vikarer

Beredskap og etterforskning prioriteres gjennom hele sommeren, og for å opprettholde beredskapen er rundt 90 sommervikarer hyret inn.

– Agder politidistrikt tar inn rundt 90 vikarer. Det er både studenter og ferdigutdannende folk, og med det antallet er Agder det politidistriktet som bruker klart flest vikarer, sier Heivoll.

Og årsaken knyttes direkte opp mot de mange turistene som gjester landsdelen:

– Det er flere turister her enn andre steder, sier Heivoll, som betegner sommerbemanningen som forsvarlig.

Vikarene som settes inn går rett inn i operativ tjeneste. Til tross for det, vil det bli noen færre ressurser blant publikum når ferieavviklingen setter inn for fullt.

– Ingen slinger

Enkelte andre lensmannskontorer vil også holde stengt i forbindelse med utrykninger og andre gjøremål.

– Det kan bli stengt ved enkelte oppdrag. Det er ingen slinger på beredskap, sier leder for Setesdal driftsenhet, Sigurd Langeid, til fvn.no.

I Lister-regionen holder en del av kontorene stengt enkelte dager. Det samme gjelder flere av kontorene i andre deler av politidistriktet.

Her holder politiet stengt i sommer:

  • Hægebostad lensmannskontor — Fire uker, usikkert når

  • Åseral lensmannskontor - 22. juni - 12. juli og 20. juli - 26. juli

  • Bygland lensmannskontor - 27. juli - 9. august

  • Froland lensmannskontor - 6. juli - 2. august

  • Marnardal lensmannskontor - 22. juni - 16. august

  • Audnedal lensmannskontor - 22. juni - 16. august