GRIMSTAD: – Tre voksne damer og en gutt kom inn i butikken. Jeg var klar over dem med en gang og bestemte meg for å følge dem, sier Rahd til fvn.no.

To av "kundene" oppholdt den andre personen som var på jobb, samtidig som Rahd fikk flere spørsmål om varene på et brett med ørepynt.– De spurte om flere ting samtidig for å avlede meg. Jeg følte at jeg hadde kontroll, men de er tydeligvis flinke til å avlede oppmerksomheten, sier Rahd.

En av kvinnene som var i butikken var tydeligvis svært godt fornøyd med ørepynten og hadde lyst til å kjøpe. Euro-seddelen hun rakte fram var imidlertid ikke noe Rahd kunne ta imot, og han henviste henne til banken hvor hun kunne veksle seddelen til norske penger.

– Da kvinnen gikk ut spurte kollegaen min om de tok noe og sa så jeg at noe ørepynt var borte. Jeg gikk ut på gata og da var de borte, sier Rahd.

Gutten som var sammen med kvinnene mener gullsmeden at har stjålet fra butikken i fjor. Han var i ettermiddag i kontakt med andre butikker for å advare mot banden som nå er aktive. Politiet ble varslet om tyveriet, og var i ettermiddag på utkikk etter banden.