FLEKKEFJORD: Natt til onsdag fikk Torbjørn Witzøe og familien hans besøk av en innbruddstyv i boligen på Uenes i Flekkefjord. Witzøe tok ikke sjansen på å vente på politiet, og tok derfor saken i egne hender. Han holdt tyven fast, og klarte å ta flere bilder av mannen før han klarte å stikke av.

Les også: Her blir innbruddstyven fotografert

Witzøe jobber til daglig som journalist i Fædrelandsvennen, og onsdag morgen ble bildene hans publisert på nettavisene til Fædrelandsvennen og Avisen Agder. Det skulle vise seg å bli avgjørende.

— Huseieren har håndtert det på en mesterlig måte. At han sikret bilder av gjerningsmannen var avgjørende. Etter at bildene ble publisert på nett ble vi kontaktet av flere personer som gjenkjente ham, og tyven ble pågrepet kort tid etterpå, sier lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland.

Selv om han berømmer fremgangsmåten til Witzøe, ber han folk om å være forsiktige i liknende situasjoner.

— Man må ta sine forholdsregler. Det er jo alltid en mulighet for at gjerningsmannen kan være i besittelse av kniv eller andre våpen, sier Skåland.

- Husker ingenting

Mannen, som har søkt om asyl i Norge, ble pågrepet på asylmottaket som ligger få hundre meter fra huset til familien Witzøe. Asylsøkeren, som da lå og sov, ble vekket og tatt med til politistasjonen til Flekkefjord. Ved 13-tiden satt han i avhør.

— Han har foreløpig forklart at han var såpass beruset at han ikke husker noe av hendelsen, sier Skåland.

Innbruddstyven ble pågrepet med noen hundre svenske kroner som var stjålet fra Witzøes hjem. Det ble ikke funnet noe annet tyvegods hjemme hos mannen.

Politiet i Flekkefjord kommer nå til å kontakte UDI og politiets utlendingeenhet.

— Denne hendelsen er uansett ikke positiv i forbindelse med mannens asylsøknad, sier Skåland.

STAKK: Her stikker innbruddstyven av etter å ha romstert rundt i huset til Torbjørn Witzøe i Flekkefjord. Foto: Torbjørn Witzøe.