KRISTIANSAND: Det var på årsmøtet til Agder journalistlag at Hildegunn Mellesmo Aslaksen og fotgraf Kristin Ellefsen ble æret for en featurereportasje de har laget. Reportasjen er en del av en portrettserie som består av tekst, lyd og bilder. Juryen begrunner valget med at det var en god ide som ble godt gjennomført.

Se vinner-reportasjen her: — Jeg er veldig flink til å ikke bry meg

— Det er jo fantastisk gøy. Morro at lydbildefortellinger på nett blir verdsatt på denne måten. Det gjør at vi kan fortsette å lage slike produksjoner, sier en fornøyd Kristin Ellefsen.

Vinneren tror kombinasjonen av bilder, lyd og tekst gjør at leserne får et veldig nært inntrykk av personen som portetteres.

— Dette er på måte en anerkjennelse om at dette er noe folk liker. For min del så håper jeg at dette er noe vi kommer til å se mer av fremover. Det handler om å formidle historier på en multimedial måte. Kanskje i fremtiden vil det kombineres med både stillbilder og video, forteller prisvinneren.

De to journalistene i Fædrelandsvennen jobbet tett sammen på prosjektet.

— Det gjør at vi får kvalitet i alle ledd. Min jobb var den visuelle biten, mens Hildegunn stod for selve intervjuet. Tett samarbeid oss imellom gjør at produksjonen som helhet blir sterk. Når vi er to på jobben kan vi drodle ideer, så det er helt klart en styrke, sier Ellefsen.

Foto: Vegard Nekstad

Her er prisvinnerne og juryens begrunnelse:

Årets sak:

Vinner Pål Yngve Berg , Agderposten ”Start og Sparebanken sør”

Juryens begrunnelse: Årets vinner skiller seg klart ut som et grundig, systematisk gjennomført graveprosjekt. Journalisten har bitt seg fast i temaet over en lang periode og med et bredt tilfang av kilder. Reportasjeserien har fått klare konsekvenser for ledelsen i Sparebanken sør, og gitt offentligheten et sjeldent innblikk i spillet som foregikk rundt bankens engasjement i fotballklubben Start.

Årets feature:

Vinnere Hildegunn Mellesmo Aslaksen og Kristin Ellefsen , Fædrelandsvennen med portrett av Kristoffer, en reportasje i lydbildeserien ”En av oss”

Juryens begrunnelse: Årets vinnere presenterer tekst og bilde i en ny og spennende form hvor den portrettertes egen stemme, ledsaget av en billedserie, gir en nærhet til intervjuobjektet med en autensitet som den tradisjonelle intervjuformen ofte mister. De prisbelønnede har utnyttet en ny og effektfull sjanger i et nytt medium og har fylt den nye formen med et innhold som gjør et sterkt inntrykk på mottakeren, hvor årets vinnerportrett er et av flere som er presentert i fvn.no.

Årets bilde:

Vinner Tom Arild Støle , Farsunds avis ”Vinnerloddet” .

Juryens begrunnelse: Dette bildet viser en ekte situasjon som er godt sett og godt fanget. Fotografen har vært våken og klarer å fortelle flere historier i ett bilde. Juryen beklager sterkt hvordan bildet ble brukt i avisen, dypetsing er et ord som burde vært ute av vokabularet på -80 tallet. Til tross for dette, finner juryen at bildet skilte seg klart ut fra resten av de innsendte bidragene, ved at det viser et spontant gledesutbrudd i en situasjon vi aller kjenner oss igjen i.