KRISTIANSAND: Lørdag 6.juni 2009 var den 17 år gamle jenta på et kjøpesenter der hun ble anholdt av en vekter som mistenkte henne for naskeri. 17-åringen slo seg vrang overfor vekteren, og en kvinne kom til for å assistere vekteren.

Kvinnen som kom til har i retten forklart at 17-åringen var svært aggresiv. Jenta skal ha forsøkt å bite henne, samt at hun slo flere ganger med knyttet hånd. Flere av slagene skal ha vært rettet mot ansiktet. Den fornærmede kvinnen forklarte i retten at hun oppfattet det som at tiltalte forsøkte å skade henne. Kvinnen fikk en blåveis som følge av slagene.

Senere samme dag skulle politiet frakte 17-åringen fra Kristiansand politistasjon til en barnevernsinstitusjon i Vest-Agder. Da de var fremme, ble tiltalte utagerende på kjøkkenet, og de to politibetjentene som fraktet henne dit forsøkte å roe henne ned. I løpet av det basketaket som oppstod, spyttet 17-åringen i ansiktet til en av politibetjentene.

Tiltalte skal så ha roet seg ned igjen, men inne på rommet sitt slo hun seg vrang igjen. Politibetjenten som hadde blitt spyttet i ansiktet måtte legge seg over bena til jenta, og fikk da minst to slag i bakhodet. Slagene skal ikke ha vært harde.

17-åringen møtte ikke i retten. Ved bevisvurderingen la retten hovedsaklig vekt på forklaringene fra de to fornærmede.

"Det mest alvorlige forholdet i tiltalen er post 1(slagene mot politibetjenten, journ.anm), hvor hovedregelen er ubetinget fengsel. Tiltaltes alder tilsier imidlertid at riktig reaksjon her må være betinget fengsel, særlig ettersom tiltalte ikke har samtykket til samfunsstraff", heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Dermed ble straffen satt til 30 dagers betinget fengsel, noe som er i samsvar med aktors påstand. Aktor hadde i tillegg nedlagt påstand om en ubetinget bot på 2000 kroner.

"Under henvisning til at tiltalte neppe har økonomi til å betale en bot, og at tiltalte er svært ung, finner retten at bot ikke bør idømmes", står det i dommen.

Med tanke på den 17 år gamle jentas økonomi, valgte tingretten å ikke idømme saksomkostninger.

Dommen var enstemmig.