KRISTIANSAND: — Vi kom ikke i mål med finansieringen. Det betyr at vi ikke kommer i gang med seilinger 1. juni 2009, sier styreleder i Thyferries Ltd., Svein Olaf Olsen, ifølge ferjeselskapets hjemmeside.

For å realisere ferjeplanene måtte selskapet skaffe til veie 30 millioner kroner i kapital. Thy Ferries har solgt folkeaksjer for om lag 18 millioner kroner, men lyktes ikke i skaffe de resterende 12 millionene.

Ifølge Olsen skal en dansk investor ha vist interesse for å dekke hele dette beløpet, og mere til.

— Like før klokken 14 fikk vi beskjed om at det ikke gikk, sier Olsen.

De som har kjøpt aksjer i selskapet kalles inn til et møte i mars. Ifølge Olsen blir det da avgjort om det skal jobbes mot oppstart i 2010. — Dette er ingen katastrofe, men en time-out. Nå ser jeg frem til neste år, og først og fremst blir det spennende med møtet i mars. Der bestemmes fremtiden av Thyboerne - ene og alene, sier Olsen, ifølge ThyFerries.dk.

Olsen har tidligere lovet at samtlige aksjonærer vil få pengene sine tilbake dersom ferjeplanene skulle gå i vasken. Det er foreløpig uklart hvordan tilbakebetalingen ordnes i praksis.

— Det vet jeg ikke helt. Jeg jobber med det nå, og kommer til å legge ut mer informasjon på hjemmesiden når jeg vet mer, sier Olsen til fvn.no.

Han er fremdeles optimistisk med tanke på oppstart i 2010.