SØGNE: Forrige helg var mellom 20.000 og 25.000 tilskuere til stede da årets Rally Sørland gikk av stabelen. Langs hele løypa storkoste rallyfansen seg med grilling mens de heiet frem lokale helter. Men for noen fikk opplevelsen et uventet skår i gleden.

Under fartsetappen gjennom Søgne "glemte" rallysjåfør Pål Try å tute til forventningsfulle tilskuere langs løypa, noe som ikke falt i god jord hos lokalpatriotene. Søgne i dag melder mandag at skuffede rallyfans etter løpet skrev et brev til Try og kartleser Kjetil Andersen.

«Under årets Rally Sørland var vi (undertegnede og flere tusen andre) tilskuere til SS3. I år igjen hadde vi tatt turen til Myran, — hvor det er vanlig å samles en større folkemengde av små og store rallyfans. For samtlige tilskuere er det en ting som er karakteristisk og uforglemmelig ved dette rallyet!», skriver Erik Langeland i brevet.

— Det begynte som en intern spøk mellom Pål, Kjetil og meg, som kjenner hverandre godt. Jeg tok tak i Pål etter løpet og gjorde ham oppmerksom på at han glemte å tute. Han sa da at jeg måtte sende en formell klage, og jeg skrev derfor en epost for moro skyld, forklarer en lattermild Langeland til fvn.no.

- Ikke et pip engang!

Da Try passerte Langeland og de andre i skogen i Søgne var det uten å bruke det karakteristiske kompressorhornet på Trys veteranbil. Lyden som, ifølge Langelands brev, «bringer frem de varmeste smil og høyeste latteren blant mang en løypetilskuer», var helt fraværende, til enorm skuffelse for de fremmøtte.

«Fortvilelsen, skuffelsen, motgangen, nedturen, baksmellen, bitterheta, motbøren, mismotet, lidelsen, smekken og støtet var derfor et faktum da akkurat denne bilen vi alle hadde ventet på passerte Myran uten så mye som et lite pip. IKKE ER PIP ENGANG!!!!!!!!!!!!», skriver Langeland, som avslutter med å skrive at en beklagelse vil bli akseptert.

Legger seg helt flat

Kartleser Kjetil Andersen, som "er ansvarlig for noter og tut", legger seg helt flat etter hendelsen. I et svar skriver kartleseren blant annet følgende:

«Jeg vil med dette rette en dyp beklagelse over våres opptreden i årets Rally Sørland. Vi var i år startummer 114 og hadde i år som alle tidligere år et ønske, en plikt og oppgave å lage liv i rally løypene ved bruk av assorterte kompressor-horn. Det er med bøyd hode jeg mottar tilbakemelding på total mangel på utførelse av oppgaver.»

Andersen forklarer tabben med at han var opptatt av å lese løypenotene korrekt frem for sjåføren, og dermed glemte andre plikter. Han kan fortelle at forseelsen er kraftig slått ned på internt, og forsikrer tilskuerne at hornene "skal blåse som aldri før ved neste års Rally Sørland".

Fikk mange reaksjoner

Brevet fra Langeland og kartleserens svar ble i dag publisert på nettsiden til Søgne i dag, til Erik Langelands store overraskelse.

— Jeg tipper det er Pål Try som sørget for at det havnet i avisa. Det hadde vært typisk ham, sier Langeland, som sier at han har fått en strøm av reaksjoner etter at brevet hans havnet i media. Ikke alle tilbakemeldingene var like positive.

— Jeg har fått en del meldinger fra folk som tydeligvis tok det mer seriøst enn det var ment. Vi syntes alle tre at dette var kjempegøy, og i brevet skinner det vel også gjennom at det ligger en god dose ironi bak innholdet, sier Langeland.