IVELAND: — Politiet fikk melding om hendelsen via AMK-sentralen klokken 08.45. De første meldingene gikk ut på at det lå en person utenfor en sterkt deformert bil ved Oggevann, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Både ambulansebil og legehelikopter ble sendt til ulykkesstedet. Ifølge politiet kunne det tyde på at ulykken hadde skjedd en tid i forkant, trolig tidligere i natt.

— Bilmotoren var blant annet kald da hjelpemannskapene kom fram til ulykkesstedet, opplyser Steinsland.

Mannen, som er i slutten av 20-årene, ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Ifølge vitner politiet har snakket med, lå han delvis i et vann da han ble funnet. Han skal ha virket nedkjølt.

Ifølge politiet skal mannen ha vært påvirket av rusmidler. Det ble derfor bestilt utvidet blodprøvetakning av mannen for å sikre seg bevis på kjøring i ruspåvirket tilstand.

Mannen kjørte en norskregistrert BMW, men politiet tror at han er en øst-europeer. Han skal ha vært ved bevissthet, og politiet har vært i kontakt med ham. Trolig blir det tatt avhør så fort mannen er i stand til det.