VALLE: I flere timer har politiet forfulgt en bilfører som stakk fra en fartskontroll i Osedalen i Froland. Utover dagen har en rekke patruljer vært på utkikk etter den aktuelle bilen, og i ettermiddag gikk det galt.

— Klokken 16.48 meldte en av våre biler som var på vei sydover i Setesdalen at de møtte den aktuelle bilen. Patruljen snudde og slo på blålysene, forteller operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder-politiet, til fvn.no.

Da patruljen neste gang traff den aktuelle bilen, hadde den kjørt ut i grøfta. På sin vei skal den ha truffet to andre biler og de materielle skadene skal være omfattende.

Politiet var på stedet få sekunder etter at ulykken inntraff. Inntil fire personer skal totalt ha blitt skadet i ulykken, men ingen skal ha alvorlige skader. Politiet avviser at det skal ha vært snakk om at en biljakt pågikk da bilen kolliderte.

I en av de involverte bilen satt et barn. Det skal etter det fvn.no kjenner til være årsaken til at luftambulansen rykket ut. Vanlig ambulanse fra Valle rykket også ut.

Bilføreren er en 39 år gammel mann fra Lillesand.

— Mannen ble pågrepet og satt i arrest i Kristiansand. Han vil bli avhørt i morgen, opplyser Enoksen til fvn.no i 20.30-tiden onsdag.