LYNGDAL: 19-åringen var sammen med to kamerater, da de sist vinter kjørte inn på Kvavik industriområde i Lyngdal.

Inne på industriområdet overlot han rattet til den ene av kameratene som ikke hadde førerkort. Dette ble han dømt for både i tingretten og i lagmannsretten. Straffen var en bot på 8000 kroner.

Tingretten fratok ham også førerkortet fordi kjøringen medførte et uhell. Lappen ble av tingretten inndratt i ett år, og retten dømte også 19-åringen til å ta ny førerprøve når sperreperioden var utløpt.

Lagmannsretten har hatt et annet syn på inndragningen, og har lagt vekt på at kjøringen skjedde på et sted hvor det ikke var andre biler eller mennesker. Det var hard snø og is på veien, med lett snø oppå, og det var glatt.

Etter å ha kjørt cirka 150 til 200 meter gikk veien i en 90 graders kurve. Kompisen til 19-åringen, som nå var sjåfør, klarte ikke svingen, skled i en hastighet av 25 til 40 kilometer inn i brøytekanten, og ble stående fast.

Det oppstod ingen personskade eller materiell skade. Lagmannsretten mener at dette ikke sies å ha vært en slik farlig situasjon som betinger tap av førerrett.

Lagmannsretten besto av lagdommerne Jan Morten Olsen, Karl-Einar Knudsen og Lars Andreas Christensen.