LYNGDAL: Det er over tre år siden skiltene med tre timers tidsbegrenset parkering i Lyngdal sentrum ble hengt opp, men det var først i sommer at man kom i gang med kontrollene.

— Kontrollene har hatt en merkbar effekt på parkeringsmønsteret. Bilistene er blitt langt flinkere til å overholde tiden. Det er langt mindre ulovlig parkering på fortauer og slikt, samt at det virker som om de som jobber i sentrum tar seg bryet med å gå ti meter ekstra, sier parkeringsvakt Pål A. Rønningen til Farsund avis.

Han mener med andre ord at parkeringssituasjonen har bedret seg etter at kommunen ansatte egen vakt. Ifølge Rønningen varierer det veldig hvor ofte han er ute å kontrollere.

— Siden i sommer har jeg skrevet ut litt over 20 parkeringsbøter, men kunne skrevet ut langt flere. Det er kanskje ikke all verden, men så er heller ikke hovedpoenget å skrive ut så mange bøter som mulig. Målet er å få bedre parkeringsforhold, sier parkeringsvakt Pål A. Rønningen til avisen.

Han er ansatt i tekniske tjenester og rollen som parkeringsvakt inngår som en del av stillingen. Men han passer på enten han har den ene eller andre jakka på seg.