GRIMSTAD: Angrepet skjedde da fartøyet var på vei fra Australia til Rødehavet.

– Det kom to mindre piratskip opp på siden av skipet og begynte å avfyre skudd. De holdt på en god stund, men de greide ikke å komme seg om bord, sier administrerende direktør Øystein Beisland i AS Uglands Rederi til Agderposten.

Skipet sendte ut en nødmelding som ble fanget opp av et marinefartøy som lå 20 minutter unna. Derfra ble det sendt ut et helikopter som skremte bort piratene.

– Å bli angrepet av pirater på denne måten er ingen hyggelig opplevelse for mannskapet. De opptrådte svært profesjonelt og fulgte alle retningslinjene som er lagt på forhånd. Ingen ble skadd i angrepet, sier Beisland videre.

Grimstad-rederiet har tidligere hatt kapringsforsøk på sine fartøyer, men det er ifølge Beisland første gang Carmencita blir utsatt for et slikt angrep.

Mannskapet på Ugland-skipene har fått beskjed om ikke å gjøre motstand dersom de først blir kapret eller ta opp kampen med bevæpnede pirater.

I stedet er det gjort flere tiltak for at piratene ikke skal komme om bord. Blant annet er det satt opp piggtråd rundt rekka.