KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett dømte 21-åringen til fengsel i 60 dager for å ha gått løs på de to taxisjåførene og flere ganger truet med å drepe Eikaas.

21-åringen må også betale 9.000 og 5.628 kroner til de to taxisjåførene for tapt inntekt samt erstatning for ødelagte klær.

Les også: — Han ville drepe oss

— Erstatningmessig så er det de vi ville ha, men seksti dager, sier Kjell Kristian Eikaas og trekker på det, før han fortsetter:

  • Jeg føler ikke at det var for mye iallefall. Det kan synes som at man kan gjøre hva man vil. Det er litt skremmende, sier Eikaas til fvn.no.

Eikaas var på jobb sammen med en drosjekollega natt til lørdag 16. februar i år ved Taxisentralen i Søgne da de ble angrepet av 21-åringen.

21-åringen hadde vært på fest og drukket nesten en helflaske vodka, i tillegg til tre pils tidligere på kvelden, da han ble kjørt til Taxisentralen på Tangvall.

Bråket startet da mannen kastet en søppeldunk på et busskur like ved.

- Følte meg truet

Eikaas og kollegaen hans reagerte på rabalderet 21-åringen stelte i stand.

21-åringen likte ikke innblandingen og svarte med å gå løs på Eikaas sin kollega ved å skalle ham i hodet og lange ut mot ribbeina slik at taxisjåføren falt i bakken.

Deretter angrep 21-åringen Eikaas og ropte «jeg skal drepe deg» mens han rotet rundt i lommene sine. Eikaas oppfattet det som at mannen lette etter en kniv.

— Han ropte at han skulle drepe meg flere ganger. Jeg følte meg truet, sier Eikaas, som ikke maktet å jobbe videre den natten, eller påfølgende natt.

- Har satt sine spor

Eikaas kollega fortalte i retten at han i etterkant hatt problemer med fysisk aktivitet, og at han har vært sykemeldt grunnet pusteproblemer og smerter i siden.

Eikaas takker gode kolleger for at han har kommet seg tilbake i jobb, men legger ikke skjul på at episoden har endret hverdagen på jobb.

— Jeg er kanskje blitt litt mer skeptisk og måler nok folk på fremmede plass mer enn før, forteller Eikaas.

Han føler likevel for å understreke at det for det meste kun er snakk om hyggelige kunder og at de færreste lager kvalm eller bråk.

Kom seg unna

Etter å ha kommet seg unna 21-åringen søkte de to sjåførene tilflukt inne på Taxisentralen, hvorpå 21-åringen prøvde å rive opp døren, før han kom tilbake med en jernrist som han knuste to ruter i døren med.

Deretter kastet han rista mot Eikaas, men bommet.

  • Når en tenker i ettertid; hadde den ristet truffet to centimeter lenger til venstre, så hadde ikke jeg hatt noen seksti dager bak rattet, for å si det sånn, sier Eikaas, som kontaktet politiet.

- Husker ikke hendelsen

21-åringen løp fra stedet, men ble pågrepet av politiet etter kort tid. Selv har 21-åringen forklart at han ikke husker særlig mye av hendelsen.

Ifølge Eikaas rakte både han og kollegaen ut en hånd ved å avtale et forsoningsmøte med 21-åringen i etterkant. Der skal 21-åringen ha bedt om unnskyldning

  • Jeg sa til ham at den unnskyldningen du kommer med nå er grei, men kom igjen i morgen. Jeg vil se hvor voksen du er.

Da 21-åringen uteble dagen etter var ikke Eikaas i tvil om at han ville gå rettens vei.

— Det virket ikke som om det var en uheldig episode, så jeg syntes det var riktig å gå gjennom rettssystemet.

I dag kom dommen.

  • Seksti dager, hva er det egentlig for noe? Samtidig så er det en ung gutt som kanskje kan ta lærdom av dette, men han har iallefall fått det han må ha, konkluderer Eikaas.