KRISTIANSAND: 19. august i fjor troppet de tre unge mennene opp i leiligheten til to prostituerte kvinner i Kristiansand sentrum.

Ikledd tørklær over ansiktet og solbriller forsøkte de å tvinge seg inn i leiligheten, men måtte gi tapt da en av kvinnene sprutet salmiakk i øynene deres. Kvinnen kom løpende til etter at hun hørte at venninnen havnet i klammeri med de tre mennene.

— Jeg hørte venninnen min skrike høyt. Jeg sto på kjøkkenet, og løp ut i gangen. Der så jeg tre menn. De hadde tildekket ansiktet med tørkle, hetter og briller. Deretter grep jeg en flaske med salmiakk, ba venninnen min bøye hodet og sprutet salmiakk over mennene, forklarte den 28 år gamle kvinnen da saken gikk for retten.

Pågrepet på legevakta

To av mennene ble pågrepet etter kort tid, da en politipatrulje fikk øye på dem ved legevakten. Den ene av de to hadde da tydelig vondt i øynene.

Alle de tre mennene er tidligere straffedømt. Den yngste, en 18-åring fra Kristiansand, ble dømt til ett års fengsel. 18-åringen er tidligere straffedømt seks ganger, hovedsakelig for voldsforbrytelser. Straffen på ett år er en fellesstraff med tidligere idømt samfunnnsstraff.

De to andre, en 21-åring og en 19-åring, ble idømt henholdsvis fem måneder og 120 dagers fengsel. Begge er tidligere dømt for voldskriminalitet.

Alle tre ble dømt til å betale 10.000 kroner i oppreisning til kvinnen som ble angrepet i døråpningen. Straffeutmålingen var i tråd med aktors påstand.