EGERSUND: Det var på kvelden 25. juni i år at mannen oppholdt seg ved et sirkus i Egersund. I nærheten av stedet forestillingen ble holdt, drakk mannen whiskey.

I retten erkjente mannen straffskyld og forklarte at han drakk mens han ventet på en bekjent. Hvor mye han drakk, og om han drakk fra glass eller flaske kunne han ikke svare på.

— Siktede tror han hadde tenkt til å kjøre hjem igjen, heter det i dommen fra Dalane tingrett.

På vei hjemover var mannen uheldig. Han havnet over i motgående kjørefelt og bilen havnet etter hvert på taket.

— Videre har retten lagt vekt på at kjøringen medførte stor fare for siktede selv og andre trafikanter. Siktede kom over i motgående kjørefelt, hvor NN kom kjørende med sin bil rett imot. Siktede greide da å svinge bilen tilbake i høyre kjørefelt. I forbindelse med denne manøveren mistet siktede helt kontrollen over bilen og kjørte ut av veien på sin høyre side, hvor bilen endte på taket. Det oppsto derved store skader på siktedes bil, heter det i dommen.

52-åringen ba om at politiet ble tilkalt. Etter et kvarter kom politiet og han måtte blåse i alkometeret. Det viste ulovlig høy promille og mannen ble kjørt til sykehuset i Stavanger. Prøven viste en alkoholpromille i blodet på 1,6. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i 22 dager, 50.000 kroner i bot og førerkortbeslag. Mannen mente at straffeforslaget var knallhardt. Han fortalte at sauehold og en bijobb ikke lot seg gjøre dersom han mistet førerretten.

Han ble imidlertid funnet skyldig. Straffen ble satt til ubetinget fengsel i 18 dager og 50.000 kroner i bot. Han mister dessuten førerretten i to og et halvt år.