KRISTIANSAND: Da politiet patruljerte i Skonnertveien i Voiebyen like over midnatt, gikk det litt over styr for en 16-åring.

— Forholdet er loggført klokken 00.19. En 16 år gammel gutt fra Kristiansand hadde drukket alkohol og var svært beruset, i tillegg avfyrte han fyrverkeri mot politibilen, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

Gutten ble tatt med i patruljebilen og avlevert til barnevernstjenesten.

16-åringen er hjemmehørende i Kristiansand.

Les politiloggen fra nyttårsnatta her:

**SØGNE: Mindreårige med fyrverkeri

21.15** Politiet har kommet over mindreårige i besittelse av raketter og diverse fyrverkeri ved Åros barnehage. De tre ungdommene er tatt hånd om, og fyrverkeriet levert til en av foreldrene.

I 21.30 -tiden blir en 14-åring påtruffet ved Høllen for det samme, og et kvarter inn i det nye året blir enda en ung Søgne-gutt stanset av politiet med fyverkeri.

— Alle blir fulgt opp med foreldre og barnevern innkoblet, sier operasjonsleder Vidar Neset.

**RISØR: Uønsket gjest

23.01** Politiet får melding om en uønsket person på en adresse i Krags gate i Risør. De hjemmehørende på adressen blir ikke kvitt vedkommende.

Etter besøk av en politipatrulje, forlater personen stedet.

**ARENDAL: Bråk på Saltrød

23.04** Det brygger opp til slåsskamp i Vestre Saltrød, og politiet oppsøker adressen. Da har de som har vært til sjenanse forsvunnet fra stedet.

**IVELAND: Kraftig smell

22.58** Politiet får telefon fra en beboer på et Tveitholtan byggefelt på Iveland.

— Det er hørt et voldsomt kraftig smell i området, og vi sendte opp en patrulje, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

Politiet har vært i kontakt med flere personer i området.

  • Folk hadde opplevd noe risting i husene, men det er Ikke konstatert hva som faktisk er fyrt av, sier Neset.

**MANDAL: Pipebrann

23.01** Politi og brannvesen rykker ut til en pipebrann i Amaldus Nielsens gate i Mandal.

**KRISTIANSAND: Stjålet bil gjenfunnet

23.12** En ny Volvo XC60 blir stjålet fra en garasje i Klipperveien i Vågsbygd.

  • Klokken 02.15 melder en patrulje at de har funnet igjen bilen i området ved Sommerroveien, sier Neset.

Gjerningsmannen, en 24 år gammel mann fra Kristiansand, blir pågrepet og kjørt til politiarrest i Kristiansand.

**KRISTIANSAND: Uvettig fyrverkeribruk

23.23** Det meldes om uvettig fyrverkeriskyting i Vågsbygd i området Rødstrupeveien.

  • Vi har Ikke funnet noen vi kan knytte opp mot noe av dette, sier operasjonsleder Vidar Neset.

**GRIMSTAD: Slåssing

23.28** Det meldes om krangel og håndgemeng fra en adresse på Støle i Grimstad.

  • Hvorvidt det kommer noen anmeldelse fra de involverte, vet vi ikke, sier Neset.

**Les også:

KRISTIANSAND: Posebyen ristet etter kjempesmell**

**FEVIK: Sendte fyrverkeri fra barneskole

00.11** Naboer til Fevik barneskole ringer politiet da de ser to personer som setter opp fyrverkeribatterier på taket av skolen. Politiet kjører ut med en gang, men da er de som var på taket forsvunnet fra stedet.

**MANDAL: Ungdom og fyrverkeri

00.17** Politiet kommer over noen ungdommer som oppholder seg ved Frøysland skole i Mandal.

— Det er imidlertid vanskelig å knytte dem opp mot konkret oppskyting av fyrverkeri, da vi ikke har sett det selv, sier operasjonsleder Vidar Neset.

**RISØR: Kjøres hjem etter fyll

00.21** En politipatrulje i risør kommet over en beruset person i Bosvika. Mannen, en 23-åring fra Risør, blir kjørt hjem til sin bopel av politiet.

**SIRA: Truende oppførsel

00.18** En person ringer og opplyser at det er kommet personer til adressen hans som oppfører seg truende. Politiet reiser til stedet, og er også i kontakt med en person som muligens kan knyttes opp mot truslene.

  • Ingen er skadet, og det skal ikke ha vært noe slagsmål, sier Neset.

Det er uvisst om forholdet anmeldes.

**HOVDEN: Slåssing

00.20** To personer blir observert av politipatruljen idet de ryker uklar med hverandre utenfor XO Bar. Begge blir anmeldt for ordensforstyrrelse i beruset tilstand på offentlig sted, og karene går hver til sitt; en 21-åring fra Risør og en 19 år gammel mann fra Mandalsområdet.

**FEVIK: Brann i busker

00.40** Politiet får telefon om at fyrverkeri har forsårsaket brann i en hekk med busker på Strandtoppen på Fevik. Naboer klarer å slukke brannen selv.

**NODELAND: Kraftig smell

00.39** Det blir hørt kraftige smell fra Eidsåvegen på Nodeland. Melder mener det kan være noe mer enn kraftig fyrverkeri.

  • Vi har vært ute på stedet, men vi har ikke klart å finne noen som vi kan knytte opp mot dette. Vi kan heller ikke sett at det er noen skader på noe, sier operasjonsleder.

**GRIMSTAD: Slagsmål

00.41** Det meldes om antydning til klammeri/slagsmål på Kirkebakken i Grimstad. Politiet kjører til stedet, men da har kamphanene forduftet.

**EVJE: Promillemistanke

00.40** En melder ringer politiet etter mistanke om promillekjøring i Evje sentrum. Politiet har sett etter bilen, men ikke funnet den.

**KRISTIANSAND: Brann i fyrverkerirester

00.45** Det meldes om brann i en avfallscontainer ved en busstopp i området ved Oddemarka. Det viser seg å ikke være containerbrann, men ulming og ild fra fyrverkerirester på sykkelstien ved busstoppet.

**KRISTIANSAND: Krangel og bråk

00.49** Det er opptakt til slåsskamp og krangel på en adresse i Vardåsveien da uønskede gjester har tatt seg inn på en privatfest. Da politiet ankommer stedet, er imidlertid alt rolig. Det er uvisst om forholdet anmeldes.

**VENNESLA: Håndgemeng

01.01** En patrulje fra Vennesla melder at de har besøkt på en privatfest i Kernvolle. privatfest. Det skal ha dukket opp uønskede gjester, og oppstått håndgemeng mellom de nyankomne og festdeltagerne. Politiet har løst opp i det, og bortvist folk fra stedet. Forholdet blir muligens anmeldt.

**KRISTIANSAND: Banket utenfor 7-11

01.03** En politipatrulje kommet over en kar som sier han er slått til ved 7-11 i Markens gate. Politiet kjører ham til legevakt.

  • Vi regner med vi får en anmeldelse i etterkant, sier operasjonsleder.

**Les også:

KRISTIANSAND: Kuttet opp med knust flaske**

KRISTIANSAND: Truet med å drepe politimann

**MANDAL: Slåsskamp utenfor Euronics

01.20** Det blir meldt om antydning til klammeri og slagsmål utenfor Euronics i Mandal. Politiet ankommer stedet, og tumultene løser seg opp. Det kommer muligens en anmeldelse i etterkant fra de fornærmede.

**KRISTIANSAND: Rebelsk gjest

01.22** Ved en privatfest i Topdalsveien får vertskapet besøk av en rebelsk gjest, som oppfører seg truende.

  • Vi kjører opp, og vedkommende har forlatt stedet når vi kommer. Politipatruljen lykkes imidlertid med å spore opp personen, og sørger for at han blir kjørt hjem, sier operasjonsleder Neset.

Mannen som ikke helt klarte å holde på den gode nyttårsstemningen, er en 37 år gammel kristiansander.

**ARENDAL: Jente uten sko

01.30** En tynnkledd, ung jente går gatelangs uten sko i området Blødekjær. Hun blir kjørt hjem av politiet og tatt hånd om av foreldrene.

**FLEKKEFJORD: Trafikkuhell

01.36** Ambulanse og politi rykker ut til to trafikkuhell ved Abelsnes i Flekkefjord.

To biler er involvert, og ytterligere en bil er kjørt av veien i samme område. De involverte ble kjørt veien om sykehus i Flekkefjord for sjekk, men det er ikke konstatert personskade.

  • Det var glatte kjøreforhold, og vi orienterte Veitrafikksentralen, som har purret ut entreprenør for strøing, sier operasjonsleder Vidar Neset.

**LYNGDAL: Bråkmakere knuste rute

01.37** To uvedkommende personer lager kvalm på en adresse i Oftebroveien i Lyngdal. De tar seg inn i et hus og spør etter en ukjent person som huseier ikke kjenner. Da han avviser de to karene og ber dem gå, knuser de en en vindusrute og kjører fra stedet. Huseieren merker seg registreringsnummeret på bilen, og ringer politiet. Det vil komme en anmeldelse av forholdet.

**ARENDAL: Jult opp

01.40** Det har oppstått slagsmål i Torsbudalen i Arendal, en person sier til politiet at han har fått juling. Politiet har vært ute og bistått vedkommende med å komme hjem.

  • Det er mulig det kommer en anmeldese i etterkant, sier operasjonsleder Vidar Neset.

**VANSE: Unge festdeltagere

01.48** Politiet får melding om at det skal være en fest på en adresse i Vanse, og at det er svært mange mindreårige tilstede.

  • Vi har vært og sjekket stedet, men ifølge patruljen var det ikke noe de kunne sette fingeren på der, sier Neset.

**KRISTIANSAND: Uvelkomne nyttårsgjester

01.58** Fra en adresse i Kalkveien ringer husvertene politiet og ber om hjelp, da det har ankommet tre-fire uønskede personer til en privatfest. De forsvinner fra stedet, og kjører avgårde rett før politiet ankommer festen.

**BYKLE: Bråk på hyttefelt

02.05** Ved Djuptjønn hyttefelt i Bykle utvikler en uenighet seg til en slåsskamp, etter en fest som tar litt av.

  • Det er usikkert hva som har skjedd, men en person kan ha blitt banket opp, sier operasjonsleder Neset.

Den fornærmede, en 21 år gammel mann fra Setesdal, blir kjørt til legekontor på Hovden, og vil antagelig anmelde forholdet.

**KRISTIANSAND: Husbråk

02.11** En 50 år gammel mann blir tatt med til politiarresten i Kristiansand, etter at han skal ha vært voldelig mot sin kone. I huset skal det også ha vært barn tilstede under bråket. Det blir opprettet en sak.

**GRIMSTAD: Utløste brannalarmen

02.24** Noen har utløst brannalarmen på Bowlingsenteret i Storgata i Grimstad. Politiet har vært på stedet, men ikke funnet noen man kan knytte opp mot dette. Innehaver blir kontaktet, og brannalarmen blir slått av.

**KRISTIANSAND: Slagsmål på Havana

02.24** Politiet innbringer en person for ordensforstyrrelse i beruset tilstand på offentlig sted, på utestedet Havana i Vestre Strandgate. Mannen nekter også å oppgi personalia til politiet, og åker dermed rett på glattcelle.

**LYNGDAL: Håndgemeng

02.26** På en fest i Skolegata i Lyngdal, dukker det opp et par personer som vertskapet ikke ønsker å invitere inn. Det oppstår håndgemeng, men de to forsvinner fra stedet før politiet rekker å komme frem. En anmeldelse vil antagelig komme i etterkant.

**ARENDAL: Kom full hjem

02.36** En ung mann har kommet til sitt hjem så full og bråkete, at trøbbelet han stelte i stand i hjemmet ble for mye for de andre. De ringte politiet, og gutten stakk av.

  • Det ble såpass prekært for dem, at de ringte politiet, og vi lyktes i å finne ham etter at han stakk, sier operasjonsleder Vidar Neset.

Etter en tur innom legevakta, ble han plassert i arresten i Arendal så han kunne sove ut rusen.

  • Han vil bli hentet av familien i formiddag, og det blir ingen anmeldelse, sier Neset.

**EVJE: Kamphaner i klammeri

02.45** To personer har røket i tottene på hverandre på Evje. Politiet har meglet mellom dem, og det tyder på at ting ordner seg. Ingen av partene er interessert i å anmelde den andre.

**NODELAND: Uvettig fyrverkeribruk

02.31** En 17-åring mistenkes for å ha fyrt opp fyrverkeri på en uvettig måte på Svarttjønnheia på Nodeland. Politiet tar en prat med ham, og 17-åringen blir deretter tatt hånd om av mor.

**SONGDALEN: Truet fosterforeldre

03.27** En 16 år gammel gutt oppfører seg så truende mot sine fosterforeldre, at de ser seg nødt til å be om bistand fra politiet.

— Vi reiser ut og bistår, og kobler inn barnevernstjenesten som tar hånd om gutten, sier operasjonsleder Vidar Neset.

Det blir ordnet en midlertidig plass til ham på Sankthansgården.

  • Har 16-åringen truet med våpen?

  • Det er beslaglagt en kølle, men hva som har skjedd, har vi ennå ikke full oversikt over, sier Neset.

**KRISTIANSAND: Slagsmål ved Ernst

03.29** Det har oppstått bråk utenfor hotellet, og en 40 år gammel mann har blitt kjørt til legevakt etter å ha fått tildelt noen slag.

— Det er snakk om enten to eller tre gjerningspersoner, sier operasjonsleder Neset.

**LISTER: Bil i grøfta

23.15** En bil står med fronten i grøfta i Havika på Lista, men det er ingen personer i nærheten av bilen. Politiet klarer heller ikke å få tak i bileier, og bilen blir avskiltet pga begjæring. Bilen ble stående, da den ikke var til hinder for trafikk.

**GRIMSTAD: Slagsmål i Storgata

03.05** Politipatruljen observerer to unge menn i slåsskamp med hverandre i Storgata i Grimstad. De to involverte er en 19-åring fra Fevik og en 20 år gammel mann fra Grimstad. Forholdet blir muligens anmeldt.

**MANDAL: Brysom ringeknapptrykker

03.55** Politiet får melding om at det skal stå en person og ringe på en dør i Marnaveien i Mandal.

  • De som bor inne tør ikke å åpne, så de ringer oss, sier operasjonsleder.

Patruljen tar hånd om vedkommende, som er åpenbart beruset, og kjører ham hjem til sin egen bolig.

**TVEDESTRAND: Slagsmål

02.50** Ved Tvedestrand Fjordhotell løser politiet opp i bråk, minst to personer er involvert i et slagsmål.

ARENDAL: Sendte nødraketter mot borerigg

**VENNESLA: Ubudne gjester

04.46** Uvelkomne gjester har braket sammen med festdeltagere i et slagsmål på en privatfest i Vennesla. Politiet ankommer stedet, og bortviser slåsskjempene.

**KRISTIANSAND: Slagsmål i Kirkegata

04.45** De involverte i et slagsmål i kirkegata i Kristiansand har forduftet idet politiet ankommer stedet.

**HOVDEN: Tok seg inn i hybelbygg

05.05** En 17 år gammel jente og en 18 år gammel ung mann var på vei inn i hybelbygget til den videregående skolen på Hovden. De hadde ingenting der å gjøre, og politiet geleidet de to til Røde Kors-hytta, der de fikk lov til å overnatte. Begge de to er hjemmehørende på Østlandet.

**KRISTIANSAND: Ringte på dører i sokkelesten

05.17** En beruset mann trasker rundt i området rundt Fidjeåsen på bare strømpene og ringer på dører. Politiet får til slutt melding om at noen har forbarmet seg over vedkommende og plukket ham opp med bil.

**SØGNE: Brøt seg inn i drosje

05.24** Noen har gjort innbrudd i en parkert drosje på Tangvall. Vandalene har også ødelagt taksameteret. Forholdet vil bli anmeldt senere.

**KRISTIANSAND: Forlatt bil i Kjosbukta

06.01** En drosjesjåfør melder fra til politiet om en bil som har kjørt ut på Vågsbygdveien ved Kjosbukta. En 21 år gammel kvinne mistenkes for å ha kjørt bilen i alkoholpåvirket tilstand. Politiet har sikret seg blodprøve, og kvinnen vil bli anmeldt.

**KRISTIANSAND: Tok med seg kunde til politiet

05.50** En drosjesjåfør møter opp på politistasjonen i Kristiansand, og har med seg en kunde som ikke har hatt penger til å gjøre opp for seg etter endt taxitur. Politiet bistår partene med å utveksle personalia, og regningen blir formodentlig gjort opp i ettertid.

**ARENDAL: Stanset med amfetamin

06.30** Politiet i Arendal kommer over en bil i sentrum av Arendal. Det er tre personer i bilen, og en av dem er i besittelse av hvitt pulver, formentlig amfetamin. Vedkommende, en 18 år gammel mann fra Arendal, blir satt i arresten og kan vente seg en anmeldelse for besittelse av narkotika.

**ÅMLI: Etterlatt etter kollisjon

06.55** En bil står med skaderi fronten på Nelaugveien ved Åmli. Airbagen er utløst, og bilen står trafikkfarlig til. En patrulje undersøker bilen og forsøker å komme i kontakt med bileier. Da dette ikke lykkes, taues bilen inn.

**FEVIK: Husbråk

08.23** Ved halv ni-tiden er det fortsatt full nyttårsfeiring på en adresse på Fevik. Noen av deltagerne havner i bråk med hverandre, og slåssingen får andre gjester til å ringe politiet. De kranglelystne har imidlertid forduftet fra stedet før politiet ankommer.

**MANDAL: Fulle ungdommer

10.11** To yngre gutter skal ha blitt observert i Fogd Heibergsgate i Mandal, tydelig beruset. Politiet har ikke klart å lokalisere dem.

**SETESDAL: Enslig reinsdyrkalv

10.43** En liten reinsdyrkalv er blitt observert gående alene, tydelig i dårlig form. Viltnemda er orientert.

**TELEMARK: Stjålet bil gjenfunnet

11.01** Politiet i Telemark har funnet igjen en bil meldt stjålet på Agder 14. januar 2010. Bilen er tauet inn og eier vil bli kontaktet.

**KRISTIANSAND: Sprengte postkasser

11.05** En mann i Gransangerveien i Vågsbygd ringer inn og forteller at han observerte tre gutter av utenlandsk utseende ved et postkassestativ ved 23.30-tiden nyttårsaften. Mannens postkasse er sprengt i fillebiter med fyrverkeri. Politiet vil etterforske saken.

**FARSUND: Skadeverk på bil

11.24** I løpet av natten har noen utøvd skadeverk på en bil i Løkkeveien i Farsund. Bilen har fått knust et vindu og et speil, og også fått skader i bagasjelokket. En patrulje har vært på stedet og registrert skadene, og opprettet en sak.

**TVEDESTRAND: Tilsølt med blekk

11.45** En bil stående parkert i Nesgrenda i Tvedestrand er blitt utsatt for hærverk. Ubudne gjester har tatt seg inn i bilen og blant annet ødelagt blinklyshendelen. I tillegg har de demontert en fyllepenn som lå i bilen, og den er tilgriset innvendig med blekket fra denne pennen.

**KRISTIANSAND: Antatt hærverk var takras

12.15** En bileier ringte politiet og ville melde fra om hærverk på bilen sin, der den hadde stått parkert på Grimsvollen i natt. Frontruta var knust, og det var også en bulk i venstre framskjerm.

— Det viser seg at det er takras fra huset som har påført skadene, sier operasjonsleder Vidar Neset.

**ARENDAL: Innbrudd

13.21** Det har vært innbruddstyver på ferde i et hus i Heggedalveien i Eydehavn. Det er foreløpig usikkert hva som er borttatt fra boligen.

Politiloggen oppdateres. Trykk F5 eller oppdater for siste versjon