KRISTIANSAND: En politipatrulje uten andre oppdrag kontrollert biler sent natt til tirsdag, og fant både narkotika og våpen i en bil på vei vestover mot byen.

En etnisk utlending på 36 år, en kvinne på 19 år fra Aust-Agder og en mann på 35 år fra Aust-Agder satt i bilen. Alle tre ble pågrepet og satt i sentralarresten ved Kristiansand politistasjon.

Kastet fra seg kokain

Da politiet stoppet bilen kastet bilføreren (36) fra seg noe som politiet mener var kokain.

– Bilen ble stoppet på ren rutine. Det hender at patruljer uten andre oppdrag stopper biler, sier etterforskningsleder Geir Olaf Hansen ved Kristiansand politistasjon forteller at det blant annet ble funnet et gevær og et elektrosjokkvåpen i bilen.

– Elektrosjokkvåpen brukes lite mot politiet, men vi har beslaglagt slike før. Det er et stygt våpen, mener Hansen.

Video: Denne slåsshansken beslagla politiet Det var en av passasjerene i baksetet som hadde elektrosjokkvåpen. Funn av amfetamin og hasj i bilen, samt geværet i bagasjerommet, gjorde at politiet mente at 36-åringens leilighet burde ransakes.

– Geværet var ikke ladd da det ble funnet. Jeg tror ikke at det ble funnet ammunisjon i bilen, sier Hansen.

Skal ha blitt truet

CS-gass og pepperspray var noe av det andre som ble funnet. Årsaken til at bilføreren hadde med seg både våpen og narkotika skal være trusler.

– Han hevder å ha vært deprimert og ha blitt utsatt for trusler. Derfor brukte han amfetamin og hadde våpnene, sier Hansen.

I går ble alle de tre personene i bilen avhørt ved politistasjonen og ble senere sluppet løs. De hadde da erkjent funnene i bilen.

Natt til onsdag ble flere bryllupsgjester fra Oslo tatt med flere kilo khat. Se mer om begge beslagene på fvntv klokken 17.30 og 18.30.